Jordi Barceló fa sonar el piano amb «La Grandalla» en línia
Altres temes van ser «Moon River», «Jamila i Julieta» o el Rei Lleó
Mentre els ciutadans d’arreu del món es queden a casa pel tema del COVID-19, alguns troben maneres creatives per passar l’estona i compartir-la amb la resta de la gent a distància, és el cas de l’artista Jordi Barceló que va tenir la idea de fer un concert a través de l’Instagram ahir dimarts a la tarda on va tocar el piano amb temes propis com La Grandalla i d’altres que li va demanar la gent durant el concert. El directe va tenir lloc des de casa, amb la presencia de la seva dona i de la resta de persones que es van connectar i gaudir del moment. La idea era passar una estona, tocar, veure com funcionava fer un primer directe, gaudir del moment, compartir i, en la mesura del possible, interactuar al mateix temps amb la gent.
Barceló va fer sonar temes com Moon River, River flows in you, Jamila i Julieta, el Rei Lleó així com artistes com Frank Sinatra. A banda, va tocar La Grandalla, tema propi que va ser al Carnegie Hall de Nova York feia dues setmanes i que forma part de l’àlbum Tocant el cel, com «quan un està enamorat», va comentar el pianista, i que li va dedicar a la seva dona durant el concert en directe.
En l’actual moment on la gent es troba amb l’incertesa de què fer a casa, «la música pot aportar una estona al mateix temps que et pot relaxar, et pot distreure de deixar de veure totes les noticies negatives que no deixem de sentir i de veure, si podem aportar un granet de sorra per a fer més agradable el dia, millor per tots, tots ho necessitem», va expressar Jordi Barceló. I va comentar que la idea de fer un directe va sorgir arran d’una conversa per telèfon amb la seva neboda, que li va demanar de tocar el piano i especialment la cançó La lluna, la pruna. L’artista va comentar que «no havia fet mai un directe» i que «era el primer cop que ho feia» a les xarxes, per tant «si la prova era divertida i si la gent s’ho passava bé, millor per a tots».
El Jordi és un artista eclèctic que toca tant clàssic com modern com «qualsevol altre tema que la gent li demani». La seva vida professional va estar al voltant del piano des de que tenia 4 anys, moment en que el seu pare li va ensenyar a tocar, i no només es va professionalitzar a tocar el piano sinó que a través del piano, va poder dedicar-se a més a la composició, als arranjaments musicals, així com a la formació : «compartir aquests coneixements amb altres per a que també ho puguin fer» i va acabar dient que «Això és el que m’ha permès que mai m’hagi faltat feina del que sé fer, que és tocar el piano».