PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El COI anuncia que els Jocs Olímpics segueixen endavant

El COA celebra la decisió i recorda que «ja adaptarem la situació i farem el que hàgim de fer»

Per El Periòdic

La cerimònia que donava el tret de sortidaa del recorregut a la torxa olímpica.
La cerimònia que donava el tret de sortidaa del recorregut a la torxa olímpica. | Greg Martin/IOC

El Comitè Olímpic Internacional (COI) va anunciar ahir que els preparatius dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 segueixen endavant, tot i l’amenaça que suposa la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, en una reunió mantinguda amb tots els presidents dels comitès olímpics nacionals, es va argumentar que encara falten quatre mesos per a la gran cita esportiva i que no s’han de prendre «decisions dràstiques». 

Així mateix, el COI va animar a tots els esportistes a seguir preparant-se per a la cita tot el millor que puguin. «La situació actual no té precedent al món i la situació està canviant», va manifestar l’organisme que a més, va mostrar la seva solidaritat «amb les societats que estan fent tot el possible per contenir el virus». «Seguirem actuant amb responsabilitat i demanarem a totes les federacions i comitès que facin el possible per contribuir a la prevenció del coronavirus», van indicar. 

«La salut i el benestar de tots els implicats en les preparacions de Tòquio 2020 són la nostra principal preocupació, s’estan prenent les mesures possibles per protegir els atletes, els entrenadors i els equips de suport», va subratllar en el comunicat del COI el president de l’entitat, Thomas Bach. 

L’ens està monitorant la situació cada dia amb un equip d’experts format pel COI, l’Organització Mundial de la Salut (OMS), pels comitès organitzadors dels Jocs i pel govern japonès. L’altra qüestió que es va analitzar a la reunió va ser respecte als tornejos classificatoris.

A més, el COI va recordar que un 57% dels participants ja havien superat les proves de classificació. Per tant, amb el 43% restant, per poder fer possibles canvis, a fi que es puguin celebrar. 

En aquesta línia, el COI va plantejar la possibilitat d’augmentar el nombre d’invitacions a atletes que formin part d’esports que s’han vist afectats pel Covid-19, encara que seria «sota circumstàncies excepcionals» i analitzant cas per cas als esportistes que se’n podrien beneficiar. Així mateix, l’entitat va recordar que ja s’han pres més mesures de prevenció sanitària i plans alternatius en el recorregut de la torxa olímpica, que va sortir d’Olímpia (Grècia) cap a la capital japonesa.

Per la seva part, el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, va comentar que «que la decisió ens sembla correcte». «No sé com afectarà als esportistes, si els Jocs s’han entès amb les federacions internacionals per fer-los, molt millor», remarcava. Per un altre costat, va recordar que els esportistes andorrans «s’han de quedar a casa» i que «entrenaran com puguin». «Farem el que hàgim de fer, ens hem de quedar a casa ara. Ja adaptarem la situació, sempre ho hem fet, quan puguem tornar a actuar ja farem el que puguem, tindrem en compte que no han pogut entrenar, només faltaria». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT