PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els supermercats recomanen la compra online

Utilitzar guants o netejar productes son algunes mesures

Per El Periòdic

Caixera atenent a un client ahir al matí.
Caixera atenent a un client ahir al matí. | Maricel Blanch

Si algú no va anar ahir suficientment d’hora a comprar el pa, tenia moltes possibilitats de quedar-se sense aquest producte de primera necessitat en un primer intent de compra. Almenys això és el que podia passar, per exemple, en alguna granja fleca del carrer Príncep Benlloch. 

Les prestatgeries de l’establiment habitualment plenes de les diverses modalitats de pa eren ja ben buides quan el rellotge encara no marcava les dues de la tarda, hora en què en situacions normals sol ser important l’afluència de clients. En aquesta mateixa botiga, es podia comprovar també, que encara hi ha turistes que desconeixen les mesures de tancament de tots els comerços, excepte els d’alimentació, farmàcies i benzineres. Era el cas d’una família de parla anglesa, que demanava als dependents si podien prendre alguna cosa. 

Si el gest quotidià de proveir-se d’un producte bàsic com el pa podia resultar fallit en un primer intent, el cert és que només uns metres més enllà, a la mateixa hora, una fruiteria-supermercat tenia encara per vendre una quantitat important de barres de diferents tipus. En aquest cas, la botiga havia notat també “molt moviment” de clients durant tot el matí, com està passant des que està en vigor el decret del Govern.

I és que comprar, és un dels pocs motius que trenquen el confinament. Des de les cadenes de supermercat demanen però que la gent no hi vagi en família i recomanen fer comandes per internet o via telefònica. Sobretot, a gent gran per evitar la seva exposició al Covid-19.

El vicepresident de l’associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres i director d’Andorra 2000, Antoni Miralles va explicar a El Periòdic que en els seus establiments s’ha reduït l’aforament a 150 persones i es pren la temperatura a tots els clients abans d’entrar. “Els donem guants, demanem que no es toquin la cara i que els llencin a la sortida”, va afegir.

Durant el dia també es va veure com es mantenen distancies de seguretat entre els clients i com els serveis de neteja dels comerços fregaven freqüentment amb alcohol el terra, els carros, les cistelles, les baranes, les cintes de les caixes, o inclús, els productes per reduir les possibilitats de contagi.

Pel que fa l’abastiment, segons va afirmar el Govern i tal com confirmen les cadenes de supermercats, no s’estan desenvolupant problemes ni hi ha escassetat de res, excepte mascaretes. Una qüestió que afecta directament a les caixeres i que en alguns supermercats, on encara no en disposen, procuren solucionar amb unes plaques de metacrilat que separen les treballadores dels clients.

El personal del supermercat treballa en torns de matí i tarda i s’evita el seu creuament. Així, “en cas de contaminació, es disposaria d’una part de la plantilla que no estaria afectada”, informava ahir Miralles. Per altra banda, el responsable d’Andorra 2000 també informava que els repartidors segueixen el mateix sistema i que no manipulen els productes si no és amb guants. Un protocol que reforça la seguretat de tots aquells i aquelles que opten per no arriscar-se a anar a les botigues.
Des dels grans magatzems Pyrénées, ahir ja informaven de l’augment d’aquest tipus de venda.

PUBLICITAT
PUBLICITAT