PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alguns hotels tanquen a l’espera de noves mesures de l’Executiu

Els negocis instaran el Govern a clausurar els establiments per evitar contraure nous casos

Per Tatiana Navarro

Imatge d’arxiu de dos hotels de la capital
Imatge d’arxiu de dos hotels de la capital | ANA

El tancament d’establiments comercials dels espais lúdics i de les pistes d’esquí, que se sumen a les noves restriccions als passos fronterers, ha provocat que molts hotels hagin optat per tancar les seves portes. Dos establiments associats a Autèntics Hotels van a cessar l’activitat a les parròquies centrals. Des de divendres també n’hi ha alguns a parròquies altes que no operen. El sector estar a l’espera a l’espera de noves mesures del Govern en les pròximes hores, que podrien comportar el tancament generalitzat. 

La presidenta d’Autèntic Hotels, Cristina Canut, va explicar ahir a EL PERIÒDIC que «l’activitat s’ha reduït bastant», tant per les cancel·lacions com per la falta de visitants. En aquest sentit, Canut va assegurar que «s’estan posant totes les facilitats» en la gestió tornant els diners o, en cas que no sigui possible, canviant la data de la reserva. «Per a una activitat minsa no val la pena assumir el risc», va assegurar.

La Unió Hotelera (UHA)es mostra atenta als esdeveniments de les properes hores i avui iniciarà un compteig, «associat per associat», va assegurar el seu president, Jordi Pujol, per saber si resten oberts o no o la quantitat d’hostes que encara atenen. Tot i això, la patronal ja va demanar accions al Govern perquè «no és lògic que tanqui tothom i els hotels estiguin oberts atenent a persones que no saps quins controls han passat».

Recursos

El sector viu la crisi sanitària provocada per la Covid-19 amb incertesa per les pèrdues associades

Canut va assegurar que està en contacte amb la plantilla, que està confinada a casa, i que només treballarà un recepcionista a porta tancada. A la vegada, estan treballant en la liquidació dels contractes a temporers. «Els empleats no han posat cap problema i tothom hi col·labora», va reconèixer. Amb tot, tant ells com la resta d’hotelers viuen la situació amb «neguit i incertesa», donat que no creuen que la situació se solucioni en quatre dies i «les tresoreries són les que són». 

Per aquest motiu, Canut considera que els ajuts institucionals han d’anar més enllà de crèdits extraordinaris, ja que «la solució no és endeutar-se; és dur que el sector privat assumeixi els costos quan estan facturant zero». Així, Canut demana al Govern que «ampliï l transparència» i concreti als empresaris les mesures que planteja establir en els pròxims dies perquè «estem molt preocupats». Considera que són solucions «no poden arribar en sis mesos» ni anar acompanyades «d’un munt de paperassa».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT