PUBLICITAT

Andorra la Vella

Pugen a cinc els positius per coronavirus a Andorra

Els infectats lleus seran tractats a casa

Per El Periòdic

L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat aquest matí que actualment hi ha cinc positius per coronavirus al país. Es tracta del fill, la filla i el marit de la filla de la dona de 87 anys que està ingressada des de finals de setmana, d’una infermera del SAAS i el turista de Madrid ja conegut. Benazet, ha matisat que la prova del marit no va resultar totalment concloent, “ja que segurament es troba en fase final de la malaltia”, però se’l compta com a infectat perquè va presentar símptomes i per la pròximitat amb els altres casos confirmats.

A més, va haver-hi un turista també madrileny que mentre esquiava a les pistes del Pas de la Casa va patir un infart i va ser traslladat a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, on se’l va confirmar com a positiu de Covid-19. Per això s’ha ampliat l’estudi de contactes, a més del seu entorn, a professionals del SAAS, treballadors de pistes i pisters, a qui ja se’ls ha imposat la quarantena.

Així mateix, el ministre de Salut ha recordat que van ser la filla i el gendre de la dona de 87 anys que van estar en contacte amb uns italians durant una excursió a l’Aneto i allà va ser on es van contagiar. Com ambdós són professors, també hi ha un centenar de persones en observació.

Dels pacients que estaven pendent de diagnòstic, quatre han donat negatiu: són dues persones majors de 80 anys, un home que estava a l’UCI i un altre que ja ha abandonat el país.

Benazet també ha previst que el 80% dels casos seran banals i, per tant, se’ls tractarà des de casa amb vistes i trucades mèdiques diàries. L’objectiu és dedicar tots els esforços al 20% restant que sí que presentarà una patologia greu.

En total, de moment, hi ha hagut a Andorra sis casos de contagi. El primer va ser un jove de 20 anys que va viatjar a Milà i va ser donat d’alta pocs dies després.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT