PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern no descarta endurir les restriccions als ciutadans

L'Executiu amenaça "fer un pas més enllà" si en les properes hores "no s'imposa el rigor"

Per Enric Revuelta

| SFGA/JAViladot

Davant de l'afluència de persones en punts concorreguts del Principat com ara els berenadors, el Govern no descarta endurir les restriccions de mobilitat dels ciutadans perquè no surtin de casa. "No ens agradaria haver de fer més passos", ha assegurat el ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, que considera que la població "ha de ser prou responsable per entendre que aquesta aturada no es correspon a vacances". "Si en les properes hores no s'imposa el rigor i la corresponsabilitat, el Govern es plantejarà anar un pas més enllà", ha asseverat Jover.

En ser preguntat per un eventual desplegament de la Policia, el representant no ho ha descartat, si bé ha dit que esperen no arribar a aquesta situació i ha demanat la màxima col·laboració de la ciutadania.

El portaveu del Govern ha demanat que els propis comerços vigilin que es compleixin els nivells d'aforament davant l'allau de ciutadans que van a comprar i que es prenguin les mesures necessàries per mantenir la distància entre persones.  

Evitar especulacions de preus

Eric Jover també ha alertat els comerços evitar qualsevol intent d'un augment desmesurat de preus. "Demanem que no hi hagi especulació de preus", ha dit el ministre de Finances, que ha assegurat que de moment no s'ha donat cap cas, tot i que ha advertit que s'obriran les inspeccions pertinents si fa falta. "No es pot aprofitar la situació per augmentar el lucre dels privats", ha sentenciat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT