PUBLICITAT

Els residents transfronterers i els estudiants podran entrar i sortir del Principat

També es permetran els desplaçaments per motius de salut a Espanya, que ha decretat l'estat d'alarma

Per Enric Revuelta

| Maricel Blanch

L'estat espanyol limitarà la mobilitat dels ciutadans, però no tancarà les fronteres. Es permetrà que els residents transfronterers i que els estudiants que es troben a Espanya puguin entrar i sortir del país. També es podran desplaçar a Catalunya els ciutadans que ho necessitin per motius de salut.  A l'espera de saber més concrecions, els ciutadans hauran de presentar la documentació.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha explicat aquest vespre que el transport de mercaderies com els d'alimentació quedaran garantits. "No tindrem problemes d'abastiment de mercaderies que són sensibles i que la nostra població necessita per desenvolupar la vida normal", ha dit Jover, que ha cridat a la responsabilitat de la ciutadania a l'hora d'anar a comprar.

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha estat en contacte aquesta tarda amb la seva homòloga espanyola, Arancha González, per conèixer les mesures incloses en l'anunci de l'estat d'alarma per part del govern espanyol.

Mesures per a autònoms i temporers

D'altra banda, pel que fa als dubtes presentats pels autònoms, el titular de Finances ha recordat que amb la llei òmnibus que s'està treballant "un dels elements que inclou és referent a les cotitzacions". En aquest sentit, i entenent que la situació provocada pel coronavirus "pot afectar el rendiment de la seva activitat econòmica", els autònoms podran revisar a la baixa la seva cotització a la CASS i, 'a posteriori', "es farà la regulació corresponent".

Pel que fa als temporers que treballaven a les estacions, Eric Jover ha afirmat que l'Executiu està estudiant les diferents situacions per tal de garantir els drets bàsics dels contractats que han vist com s'extingeixen alguns dels contractes. En aquest sentit, Jover ha dit que s'ha d'analitzar "cas per cas" la situació de cada treballador per tal d'ajudar-los econòmicament davant del tancament de les estacions i ha assegurat que el Govern "els tindrà presents".

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT