PUBLICITAT

El Comú d'Encamp aprova un pressupost de 29,38 milions d'euros per al 2011

  • Els comptes comunals preveuen un superàvit de 2,24 milions
EVA ARASA
ENCAMP

Periodic
Un moment de la sessió de Consell de Comú d'Encamp d'ahir Foto: ANA / N. M.

El Comú d'Encamp va aprovar ahir un pressupost de 29,38 milions d'euros per a l'any que ve, que preveu un superàvit de 2,24 milions d'euros. El capítol d'inversions reals, que pateix una disminució del 39,9% respecte al d'aquest any, és de 3,5 milions d'euros, que es destinaran bàsicament a la remodelació de les principals vies de la parròquia, tant de la vila d'Encamp com del Pas de la Casa, així com del nucli de les Bons. Igualment, una part dels diners servirà per a la millora de les xarxes d'aigua. Dins també de la despesa, el Comú prioritza els àmbits socials i, específicament, joventut i esports.

El pressupost d'Encamp per a l'exercici 2011 és inferior al d'aquest any en 2,4 milions d'euros. És a dir, la disminució és del 7,66%. El cònsol Miquel Alís va subratllar que es tracta d'un pressupost «realista, adaptat a la situació de crisi». Això no obstant, la voluntat de l'equip de govern és prioritzar les despeses de caire social, garantint «una prestació de serveis digna a un sector que és el més vulnerable en el context actual».

A més, la corporació invertirà en alguns projectes que ja estaven engegats, com ara l'embelliment del carrer Major del Pas de la Casa i l'adequació de la plaça Major del mateix nucli a l'estètica del carrer, cosa que implica la instal·lació de nou mobiliari urbà. A més, hi haurà inversions en algunes de les vies de la vila d'Encamp i també a tot el nucli antic de les Bons. Pel que fa a la millora dels carrers, Alís va recordar que no tota la inversió prové del Comú, ja que s'han introduït contribucions especials per part dels veïns.

Pel que fa a la millora de les xarxes d'aigua, el mandatari encampadà va explicar que cada any s'han de fer inversions d'aquest tipus, lligades normalment al desenvolupament de plans parcials a la parròquia. «Cada vegada que s'aprova un pla parcial, el Comú té l'obligació de garantir els serveis, alhora que cobra les taxes i els impostos corresponents», va assenyalar Alís.

Entre les despeses corrents, l'únic capítol que augmenta respecte al pressupost del 2010 és el de personal, que ho fa en un 3,10%. Per pal·liar aquest creixement, la majoria comunal va acordar suspendre provisionalment l'aplicació del complement que deriva de la gestió de l'acompliment (GAdA) i aplicar l'augment de l'IPC només als treballadors que no arribin al salari mitjà de la corporació, que se situa en els 1.885 euros mensuals.

Subhasta de l'edifici Grau Roig / Tot i que l'oposició va estar d'acord amb aquestes mesures, que han de permetre que l'increment de la despesa de personal sigui menor, el fet és que els tres consellers d'Units per al Progrés van acabar votant en contra del pressupost presentat per la majoria socialdemòcrata. Segons Pere Torres, la inclusió dels 5,3 milions per la venda de l'edifici Grau Roig –una venda mitjançant subhasta que encara no s'ha fet– és «enganyar el pressupost». Això fa que l'oposició sospiti que el teòric superàvit es pugui acabar convertint en un dèficit de 3 milions d'euros.

Alís, en canvi, va defensar la voluntat del Comú de subhastar aquest edifici i es va mostrar convençut que aquest ingrés es farà efectivament –els 5,3 milions d'euros són la valoració de què disposa la corporació, si bé és una incògnita saber si el preu final serà aquest o un altre. En aquest sentit, el cònsol va admetre que, igual que amb la resta de les previsions pressupostàries, els capítols es poden anar ajustant, si cal, a la realitat.

L'edifici inclou un restaurant, un self-service, botigues de lloguer d'esquí i altres petits establiments, i la subhasta es farà d'entrada de tot el conjunt. Alís espera que Saetde vulgui concórrer a aquesta subhasta. No obstant això, si finalment no hi ha ningú que s'interessi per tot l'edidifi, el Comú subhastarà els locals per separat. «Si aquest edifici el tingués un particular, segur que funcionaria millor, i més tenint en compte que és una zona gairebé exclusiva, on no s'hi pot construir res més», va afegir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT