PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Japó afirma que segueix amb els preparatius dels Jocs Olímpics

Trump va suggerir que l'esdeveniment es posposés un any

Per El Periòdic

Bach i Abe, en un acte dels Jocs Olímpics de Tòquio.
Bach i Abe, en un acte dels Jocs Olímpics de Tòquio. | EP

Els preparatius per als Jocs Olímpics de Tòquio seguiran el seu curs tot i el nou brot de coronavirus, va afirmar el primer ministre japonès, Shinzo Abe, al president dels Estats Units, Donald Trump, que va suggerir que es posposin els Jocs.

En una conversa telefònica, Shinzo Abe va informar Trump dels esforços del Japó per celebrar els Jocs Olímpics, ha revelat el portaveu de Govern nipó, Yoshihide Suga, en una conferència de premsa.

Els dos líders van acordar coordinar-se estretament sobre la celebració dels esdeveniments. Prop d'11.000 esportistes participaran en els Jocs Olímpics de Tòquio, que començarien el 24 de juliol, si no es posposen pel Covid-19. Els Jocs Paralímpics començarien el 25 d'agost.

"El Comitè Olímpic Internacional (COI) i els organitzadors de Tòquio no estan considerant la cancel·lació o l'ajornament dels Jocs", va dir el ministre olímpic Seiko Hashimoto als periodistes.

En declaracions als periodistes a la Casa Blanca, Trump va dir: "Simplement no puc veure que no hi hagi gent allà. Potser, i aquesta és només la meva idea, potser el posposen per un any".

Les declaracions del president nord-americà es produïen un dia després que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) declarés que el brot de coronavirus com una pandèmia mundial.

En canvi, el president del COI, Thomas Bach, va destacar els esforços de Tòquio 2020 perquè els Jocs se celebrin el proper estiu i va expressar el seu compromís perquè siguin un "èxit" en la cerimònia d'encesa de la torxa olímpica en el temple d'Hera de l'antiga Olímpia (Grècia).

PUBLICITAT
PUBLICITAT