PUBLICITAT

L'Executiu garanteix el subministrament de productes en cas d'un eventual tancament dels accessos

Eric Jover recorda que barrar l'accés per la Farga de Moles és competència de l'estat espanyol i que en cas que es produís es demanarà garantir l'abastiment als comerços

Per Enric Revuelta

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha afirmat avui que el subministrament d’aliments i d’altres productes estarà garantit en cas d’un eventual tancament de les fronteres entre Andorra i Catalunya, després de l’anunci d'intencions fet aquest vespre per la Generalitat. Jover ha insistit en enviar un “missatge de tranquil·litat als ciutadans” i ha recalcat les bones relacions del Principat i l’estat espanyol per tal de garantir els productes de màxima necessitat en cas d’un eventual tancament de fronteres.

En aquest sentit, Eric Jover ha recordat que la decisió de limitar les entrades i sortides per la frontera del riu Runer depèn de l’executiu espanyol, que és qui en té les competències. Jover ha explicat que si això s’acabés produint, les autoritats andorranes estarien en contacte am les institucions espanyoles i catalanes perquè “no tingui l’afectació sobre els elements més importants” com ara la mobilitat dels residents que ara es puguin trobar en territori català i pel que fa als aprovisionaments. 

"S'ha de fer una lectura de confinament des de la lectura més conceptual del territori català. La frontera entre Espanya i Andorra és potestat de l'estat espanyol, que haurà de decidir si ho creu oportú [el tancament]. La cooperació amb Espanya és excel·lent en temàtica de coronavirus", ha dir Jover.L'executiu de Pedro Sánchez té previst desglossar les mesures incloses dins de la declaració de l'estat d'alarma.

En tot cas, Jover ha descartat per ara tancar les fronteres des del costat andorrà, però si els estats veïns com Espanya ho França ho decisíssim, es farien les gestions pertinents per garantir els subministraments necessaris al Principat. Jover ha demanat prudència i ha recordat que la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, està en contacte amb la seva homòloga espanyola, Arancha González. "Un dels elements tractats és la necessitat que estiguem avisats de la mesura amb el temps suficient per fer els passos escaient".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT