PUBLICITAT

El Govern demana evitar desplaçaments innecessaris

L'Executiu recomana que s'opti pel teletreball i protegir els nens i la gent gran

Per Enric Revuelta

| MARICEL BLANCH

El Govern recomana a la població evitar desplaçaments innecessaris als ciutadans davant de l'amenaça pel coronavirus. Es demana que s'opti pel teletreball en els casos que sigui possible i que sobretot s'evitin els moviments dels infants i del col·lectiu de la gent gran. De fet, molts espais de l'adminsitració pública com bibilioteques i ludoteques han tancat i l'Executiu recomana no anar a centres d'oci i lúdics com gimnassos o discoteques, que obriran només a un terç de la seva capacitat. El cinema ha tancat les seves portes.

El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, i el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, han fet una crida a evitar fer viatges "que no siguin necessaris" i han demanat intentar disminuir "la mobilitat. "No hem de fer cap viatge inútil", a dit Benazet davant dels mitjans, que ha demanat a la població quedar-se a casa "el màxim de temps possible".

"Podem passejar per l'entorn, però evitem viatges internacionals, intentem no transportar virus a un altre lloc o transportar-los. Hem de tenir la responsabilitat de no convidar gaire o que ens vinguin a visitar i evitar esdeveniments", ha recalcat el ministre, després de la notificació del segon positiu per Covid-19. Es tracta d'una dona de 87 anys que podria haver sigut contagiada per dos familiars seus, que són professors a l'Escola Andorrana de Batxillerat.

Per aquest motiu, el Govern va decretar ahir el tancament de totes les escoles del Principat. L'Executiu ha demanat "evitar moure'ns el màxim possible", i malgrat que diuen que no és d'obligat compliment, sí que ho recomanen per evitar una transmissió comunitària del virus.

Benazet ha reconegut que potser l'Executiu ha anat "més lluny"en quant a mesures de prevenció respecte al nivell de transmissió actual, però el titular de Salut ho ha justificat  com un "criteri de prudència".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT