PUBLICITAT

TV3 enregistrarà els Pastorets lauredians, aquest any amb Caganer

  • Torna Lluquet, l'acció es trasllada a Terra Santa, i els pastors vestiran d'hebreus
EL PERIODIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Els Pastorets lauredians incorporaran diverses novetats en la seva 17a edició. Els duet encarregat de dur la batuta, Sergi Vallès i Irina Robles, afegit elements típics del pessebre a la representació, informa l'ANA. El director ha explicat que se segueix respectant el llibret original de Folch i Torres, però que s'han modificat les actituds de certs personatges que ara, a més de seguir les pautes marcades per la tradició, també faran de filadores, rentadores i pastors d'ovelles. Els Pastorets lauredians incorporaran a més la figura del Caganer –a veure a qui li toca l'honor d'interpretar-lo–, vestiran els personatges d'hebreus i els forniran una escenografia que evoqui els paisatges de Terra Santa. Al capdavant del projecte repeteix el tàndem de l'edició anterior, amb l'austeritat –no podia ser d'altra manera– com a principi rector: «La crisi ens ha obligat a ajustar el pressupost, però això pot tenir un aspecte positiu perquè ens ha obligat a pensar, a ser més creatius. I de creure que tindríem ben poques novetats, ara resulta que en podem presentar moltes», diu Vallès. La més espectacular, que aquest any els Pastorets formaran part d'un programa que realitzarà TV3 sobre aquestes produccions teatrals arreu de Catalunya.

Per reforçar la imatge de pessebre que es pretén estrenar, s'ha renovat el vestuari. Gràcies a la transformació de la roba que ha cedit l'Esbart Laurèdia, el públic podrà veure els personatges abillats com hebreus. A més, el compositor Òscar Machancoses ha creat una banda sonora a partir de tonades tradicionals i populars. Tota aquesta transformació permetrà que els espectadors es trobin a l'escenari les figures més clàssiques del pessebre, caganer inclòs. En la funció, i com es tradició, hi intervindran d'una o altra manera prop de 200 persones, entre actors, tècnics i cosidores, que hi prenen part de forma desinteressada. El que no faltarà a la cita és Lluquet –que torna després del mutis de l'any passat– i es reforçarà la presència escènica de les xafarderes, després de la bona acollida que van tenir l'any passat.

A part de la visita de TV3, que per primera vegada portarà els Pastorets lauredians als televidents catalans, està previst que assisteixi a una de les representacions el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. Atenció al calendari: les quatre funcions previstes per a aquesta temporada que tindran lloc el 26 de desembre, i el 2, el 6 i el 8 de gener. Com sempre, a l'Auditori Claror. L'entrada, al preu únic de 10 euros.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT