PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els Bombers i la Policia no tenen un protocol específic pel coronavirus

Recasens apunta que els dispositius es divideixen en grups de vuit persones

Per Victoria Gómez Pérez

Un grup de Bombers, ahir.
Un grup de Bombers, ahir. | Maricel Blanch

Tant el director del Cos de Bombers, Joan Carles Recasens, com el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, van reconèixer ahir que els cossos especials del país no disposen d’un protocol específic a seguir en cas  que un dels seus membres es contagiï de coronavirus, sinó que se seguirà «el mateix que a qualsevol altra persona».

Malgrat això, Recasens va assegurar que els efectius es distribueixen en equips de vuit persones a la caserna central i quatre més a la resta, de manera que si hi hagués una sospita, o confirmació, «només caldria actuar sobre els companys», mentre que la resta del cos, format per 118 bombers i dues bomberes, podria seguir treballant amb plena normalitat. Ara bé, en cas que els afectats formessin part de més d’un grup, «seria més difícil d’assumir».

El ministre, per la seva banda, no va voler plantejar aquest escenari perquè a Andorra «no hi ha contagi comunitari» i va demanar «no fer alarmisme». Així mateix,  va recordar que hi ha una «comissió de seguiment diari» sota les directrius del Govern i el Ministeri de Salut que determina què cal fer en cada moment. Justament aquestes pautes van permetre ahir la celebració del patró del departament, en el qual es van congregar un centenar de persones. «La prohibició d’actes es marca en més de 1.000», va puntualitzar el director dels Bombers.

El cap de Govern, Xavier Espot, va apel·lar a la «responsabilitat» i a la «prudència» dels cossos especials per fer front al brot de Covid-19. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT