PUBLICITAT

El Govern preveu recaptar 2 milions amb els jocs d’atzar

L’Estat es quedarà el 9,5% de les vendes de productes de loteria

Per Tatiana Navarro

Una administració de loteria a Escaldes-Engordany.
Una administració de loteria a Escaldes-Engordany. | MARICEL BLANCH

Després d’anys de comercialització sense una regulació de la venda de productes del joc, el CRAJ i la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l’Estat (SELAE), entitat espanyola, arriben a un acord per signar un conveni. La regularització entre les institucions andorrana i espanyola permetrà que la venda d’aquests es reflexi als pressupostos de l’Estat, ja que se’ls imposaria una retenció del 9,5%. Segons va explicar Eric Jover, això es traduirà en uns ingressos de dos milions d’euros, segons els càlculs del mateix ministeri. Càlculs que seran més fiables quan es tinguin accés a les dades, va dir el titular de Fnances. 
El ministre va recordar que, fins ara, els premis per un import major de 2.000 euros s’havien de cobrar a la pròpia administració espanyola i, per tant, estaven sotmesos a la fiscalitat del país veí. «Era una activitat de la qual l’administració andorrana i, de retruc, la ciutadania no en treien benefici», va assegurar, tot i que «hi havia una inversió per part dels ciutadans que hi jugaven».
El ministre de Finances va recordar que anteriorment ja s’havien establert converses amb altres organismes del joc per establir convenis. Concretament, va fer referència als contactes amb la ONCE que, tot i «no arribar a bon port», tenien com a objectiu arribar a un acord amb els beneficis socials de l’entitat. «Es va decidir que la signatura del conveni amb la Selae era la primera fita», va afegir. A partir d’ara, l’Executiu vol reprendre el contacte amb altres instiucions, que representen un percentatge menor, per establir nous convenis, basats en el ja establert amb l’entitat espanyola.
Tal com va explicar ahir Jover en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el conveni fixa els termes de coordinació entre les dues entitats. Coordinació que passaria per la creació d’una comissió conjunta entre els organismes andorrà i espanyol, a més d’establir les condicions de comercialització dels productes i les condicions financeres de comercialització.

més informació https://apuestastest.com

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT