PUBLICITAT

La Massana

El Comú de la Massana reserva 5 milions d’euros per Pal-Arinsal

Els diners són per a inversions a l’estació durant el 2021 i el 2022

Per Victoria Gómez Pérez

El consell de comú de la Massana celebrat ahir al matí.
El consell de comú de la Massana celebrat ahir al matí. | Comú de la Massana

El Comú de la Massana va aprovar ahir una previsió pressupostària de 5 milions d’euros per a futures millores en les instal·lacions de l’estació de Pal-Arinsal. El conseller de Finances, Jordi Areny, va explicar que es tracta d’una previsió obligatòria per llei, tot i que de moment no s’ha decidit ni concretat en què consistiran les inversions. «Encara ho hem de parlar amb el Consell d’Administració d’EMAP i amb el ple del comú», va apuntar Areny, tot matisant que la despesa es repartirà durant la temporada 2021-2022.

Així mateix, la corporació va aprovar un pressupost per enguany de 14.551.176 euros, el que suposa un 3% més que en l’exercici anterior. Segons la cònsol major massanenca, Olga Molné, és un pressupost de «contenció de la despesa, molt prudent, i que alhora ens permet fer inversions per millorar la qualitat de vida» de la parròquia i complir amb diverses promeses electorals. L’objectiu, doncs, és rebaixar l’endeutament, que es preveu que sigui d’11 milions d’euros, un milió menys que el 2019.

 

3 milions en inversions

Pel que fa al capítol de despeses, Areny i Molné van remarcar que les inversions se situen en 3,1 milions d’euros i que la majoria se centraran en millores que «no es veuen però que són molt importants». Entre aquestes, la cònsol major va destacar la partida de quasi 680.000 euros destinada a la millora de la xarxa d’aigües, que inclou el dipòsit a la zona del Planell de Pal, captacions dels Hortons a Sispony i Fonts d’Arinsal o l’adequació de l’aigua potable a l’estació d’Arinsal. «En una parròquia turística com la Massana no poden haver-hi problemes d’abastiment d’aigua», va considerar Molné.

El comú també va aprovar l’augment del 4,2% en les despeses de personal «per tal de poder fer front a la gestió de l’acompliment», mentre que la previsió dels ingressos és del 3,1% amb un total de més de 14,5 milions d’euros. «Hem volgut ser molt prudents i ens hem guiat per la tendència a l’alça dels dos darrers exercicis, en què s’ha notat un augment en el sector de la construcció i immobiliari», va justificar Areny. Respecte a l’emissió de preferents, es preveu una recompra de més d’1,4 milions d’euros.

 

Pendents de la ministra

Amb referència a la proposta del comú d’esglaonar els horaris d’entrada a les escoles per evitar les llargues cues que es formen en hora punta a la parròquia, la cònsol va anuncia que té «agendada» una reunió amb la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, per tractar-la i «properament» també es reunirà amb la direcció de l’escola francesa per «per continuar les converses» al respecte que es van inicar durant la legislatura passada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT