PUBLICITAT

Andorra La Vella

Andorra, seu europea de l’equip AR Pro Cycling

El projecte mexicà incorpora a Kilian Folguera per competir a la Copa del Món i complir el seu «somni esportiu»

Per Albert Ortega

La presentació del conjunt mexicà a Andorra la Vella, ahir.
La presentació del conjunt mexicà a Andorra la Vella, ahir. | MARICEL BLANCH

L’equip mexicà AR Pro Cycling va refermar ahir en roda de premsa la seva aposta pel Principat en el projecte europeu, ja que va anunciar l’establiment de la seva seu al país amb un conjunt de BTT i un altre de ruta júnior. En aquesta línia, els mexicans tornen a Europa sis anys després de la seva primera experiència amb l’objectiu «d’assolir una medalla a la Copa del Món i continuar creixent de la mà de la Federació Andorrana de Ciclisme» segons va declarar el director comercial del programa, Luis Rodríguez.

Sobre la tria d’Andorra com a base d’operacions a Europa, Rodríguez va afirmar que «el nivell més competitiu està a Europa i necessitàvem condicions similars a les de Mèxic. Així que vam triar el Principat per la seva ubicació geogràfica idònia quant a altura i mobilitat per certàmens d’alt nivell en el continent». En aquest sentit, Rodríguez va informar que «l’equip juvenil de ruta començarà aquest cap de setmana amb la primera data cursa a Catalunya i seguirem a Europa durant els pròxims tres mesos». 

Oportunitat per Folguera

Pel que fa als beneficis directes que rebrà el Principat, l’equip va comunicar la incorporació de Kilian Folguera al seu projecte. Així, el projecte busca donar sortida competitiva als joves ciclistes andorrans i convidarà als esportistes que fitxin a viatjar a Mèxic per intercanviar coneixements i experiències. En aquest sentit, el rider tricolor, qui combinarà el Campionat de Catalunya amb el desafiament internacional, va indicar que «per mi és un somni poder disputar una altra Copa del Món».
Per la seva part, el president de la Federació Andorrana de Ciclisme, Gerard Riart, va apuntar que «és un conveni molt positiu pels dos costats i una gran possibilitat per Kilian Folguera. Nosaltres volem aprofitar la vostra estructura  competitiva per col·locar als nostres ciclistes i que facin circuit de Copa del Món, mentre que vosaltres gaudireu de les condicions climatològiques del nostre país».
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT