PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

López destaca la socialdemocràcia per frenar l’auge de l’extrema dreta

Representants de la formació andorrana es reuniran a Madrid amb membres destacats del PSOE

Per El Periòdic

Intervenció de Pere López al congrés del PSC.
Intervenció de Pere López al congrés del PSC. | PS

El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, la presidenta del PS, Susanna Vela i el secretari d’organització, Pere Baró, van sert els representants d’Andorra al 10è Congrés del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, que va tractar, com a temes clau, la reivindicació de la tasca dels socialdemòcrates i la necessitat de seguir treballant en polítiques que garanteixin el progrés econòmic, la justícia social, el feminisme, l’ecologia i l’equilibri territorial.

Paper a Europa

Durant el congrés es va tractar el paper que ha de tenir la socialdemocràcia a Europa davant l’increment de l’extrema dreta. En aquest sentit, Pere López va explicar que «els partits tradicionals que en algun moment havien mirat cap a la socialdemocràcia i que s’havien apropat i agafat algunes de les seves propostes, ara miren permanentment al que fa l’extrema dreta». Així, va considerar que «els únics que podem frenar aquest creixement som els partits socialdemòcrates. Els valors democràtics i de convivència, de justícia social, la igualtat d’oportunitats i la igualtat de gènere, depenen més que mai de la socialdemocràcia europea». 

Relació PS-PSOE

Pel que fa al treball conjunt entre els grups polítics en qüestió, López va destacar que se seguirà treballant de manera conjunta «pel bé de Lleida, Catalunya i Andorra». Així, membres del PS van mantenir una trobada amb el Síndic d’Aran, Paco Boya, i van acordar organitzar una trobada amb l’Alt Urgell i Andorra per tractar qüestions territorials, culturals i de promoció del turisme, entre d’altres coses. 

A més, els representants d’Andorra al congrés es van reunir amb la portaveu del Grup Socialista al Congrés dels Diputats espanyol, Ariadna Lastra, per tractar, segons va exposar López, «qüestions relatives a la igualtat de gènere i a la cooperació internacional en organismes i institucions com ara el Consell d’Europa». També va explicar que s’ha acordat una «futura reunió a Madrid amb els màxims responsables del PSOE per seguir mantenint aquestes bones relacions».

Durant el congrés, els socialdemòcrates andorrans també van mantenir contacte amb representants del PSC.

PUBLICITAT
PUBLICITAT