PUBLICITAT

Les matriculacions remunten i creixen el 8% al novembre

  • L'AIVA augura un tancament d'any amb vendes del 18% per sobre de les del 2009
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'exposició de vehicles a la Fira d'Andorra la Vella, l'octubre passat Foto: TONY LARA

El mes de novembre s'ha tancat amb un total de 184 operacions de venda de vehicles. Les xifres suposen un increment del 8% (13 vehicles) en relació al mateix període de l'any passat.

Aquestes dades positives mostren una lleugera remuntada després de quatre mesos seguits de descensos en les matriculacions, sobretot al mes de juliol, (11% menys que al juliol de l'any passat) i a l'octubre (8% menys). No obstant,l'increment del novembre està lluny de les pujades registrades durant el primer semestre de l'any, en què es van arribar a comptabilitzar increments en les vendes del 50%.

La presidenta de l'AIVA, Maite Mas, va exposar que la Fira d'Andorra la Vella ha estat el detonant que ha permès tancar el novembre amb xifres positives. La Fira es va celebrar a finals d'octubre, però «va ser a principis del novembre quan es van tancar la majoria de les operacions concretades a la Fira», va assegurar Mas. El volum generat ha permès que el novembre hagi estat el quart mes amb més matriculacions de l'any, només superat pel març (196), abril (193) i el juny (213).

Pel que fa a la comparativa amb els països veïns, Andorra hi surt beneficiada. Espanya ha tancat aquest novembre amb un descens del 25% en relació a fa un any. És el cinquè mes consecutiu de caigudes en les vendes a l'Estat Espanyol. En el cas de França, la caiguda al novembre ha estat del 18,7%.

2010 amb un increment del 18% / Respecte a la comparativa global de l'any 2010 amb el 2009, i a l'espera dels resultats del desembre, l'increment de les vendes d'automòbils és del 16,08%. Tot i que són xifres positives, des de l'AIVA es reitera que no són suficients per parlar d'una recuperació del sector. Amb tot, Mas va manifestar que confien que la crescuda al tancament d'any pugi dues dècimes i se situï en el 18%. La màxima representant de l'AIVA va assegurar que el desembre acostuma a ser un bon mes, sobretot pel que fa a la venda de vehicles toterreny. Mas va assegurar que ja aquest novembre s'havien registrat un important volum d'operacions d'aquesta tipologia de vehicles.

Fins la data d'avui s'han venut un total de 1.834 vehicles, 254 més que fa un any. De fet, la xifra actual ja supera la de tot el 2009, en què es van comptabilitzar 1.715 noves matriculacions. Per marques, Volkswagen és la que més agrada, ja que representa l'11% del total de les vendes que s'han efectuat aquest any. Li segueixen Audi, amb el 8,45% i BMW, amb el 7,85% del total. Renaul és la primera marca no considerada de gamma alta que apareix a la llista. Representa el 6,98% de les vendes del país. Marques com Lancia, Rover o Ssangyong encara no s'han estrenat H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT