PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Teatre Comunal d’Andorra la Vella s’omple amb ‘Kaixes’

És la primera proposta del projecte educatiu de la Fundació ONCA

Per El Periòdic

Aguilar i Perete, durant l’espectacle.
Aguilar i Perete, durant l’espectacle. | ANA / C.A.

El projecte educatiu de la Fundació ONCA va arrencar amb l’espectacle Kaixes de La Cia Com Sona?. El Teatre Comunal d’Andorra la Vella va acollir l’actuació de petit format a càrrec dels músics Oriol Aguilar i Elena Pereta, adreçada a infants d’entre zero i sis anys. Una mostra de la bona acollida per part del públic va ser que els assistents, de manera anticipada, van comprar gairebé la totalitat de les entrades superant així les 240 localitats.

Durant l’actuació la música va ser l’element que va actuar com a eix vertebrador amb un repertori que va bascular entre la música popular i la cançó d’autor, és a dir, interpretacions que es van dissenyar exclusivament per aquesta representació.
Aguilar va reconèixer que, tal com el seu propi nom indica, les caixes són «les protagonistes» de l’actuació. A través d’elles els assistents van descobrir els objectes que amaguen, van veure com es movien i, fins i tot, van «evocar alguna cançó». Per la seva banda, els músics van interpretar peces amb instruments com la guitarra elèctrica, contrabaix, flauta travessera, ukelele i, a més, van fer d’actors per tal de transmetre emocions als més petits gràcies al moviment i les expressions del cos.

Els infants van ser en tot moment espectadors, tot i que en algunes ocasions els intèrprets van baixar a platea per interactuar amb ells. En aquest sentit, Aguilar va subratllar la importància que els pares contribueixin a cantar cançons populars amb ells per tal de crear un clima encara més distès entre els infants.

PUBLICITAT
PUBLICITAT