PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cande Moreno, novena als Mundials júnior

L'esquiadora encara té moltes proves al davant

Per El Periòdic

Cande Moreno.
Cande Moreno. | FAE

Els Campionats del Món júnior de Narvik (Noruega) han tingut avui de protagonista Cande Moreno. Després de dues jornades d'entrenaments molt positius, avui ha confirmat el seu bon estat de forma i ha estat novena, entrant dins del top 1o de la cita mundialista. Moreno ha marcat un crono d'1.05,08, minuts a 1,21 segons de la millor corredora, l'austríaca Magdalena Egger, que ha fet un temps d'1.03.87, i a només 0,55 de la tercera posició del podi, que ha estat per a la italiana Monica Zanoner, que ha fet un registre d'1.04,53. La segona classificada ha estat l'austríaca Lisa Grill amb 1.03,96. Demà es disputa la cursa de supergegant femení d'aquests Mundials júniors.

"Esperava un millor resultat després dels entrenaments que vaig fer. He tingut alguna errada que m'ha fet perdre molta velocitat, però en general estic dins de l'objectiu, que era el top 10, així que estic satisfeta amb la cursa que he fet", ha explicat Moreno.

Per un altre costat, Max Tissot, director d'alpí, ha assegurat que "és un balanç positiu". "Estem a dins de l'objectiu que ens havíem proposat a principis de temporada, que era un top 10. És veritat que després dels entrenaments d'ahir i d'abans-d'ahir hauríem esperat quelcom millor, però en tot cas ha sigut una bona cursa", ha comentat i ha explicat que "malauradament ha comès una errada important a l'inici, a la part més tècnica. La pista s'havia mogut una mica i ha perdut una mica els equilibris, però ha lluitat bé i estem en un ritme que és prou correcte. Novena, que està bé, i ara mirarem de fer-ho encara millor al supergegant, que segons la temporada que ha fet la Cande, potser ens aniria un pèl millor".

A part, l'estació de Leogang, a Àustria, ha acollit avui un primer eslàlom FIS amb la presència d'Àlex Rius i Xavi Salvadores. Rius ha estat 29è en una cursa en què ha anat de menys a més. En la primera mànega se situava 42è, però en la segona ha recuperat terreny fent el 27è temps del parcial i, finalment, la 29a plaça amb el seu temps total de 1.49,48 minuts, a 6,52 del vencedor, que ha estat l'austríac Moritz Opetnik, amb 1.42,96.

Per la seva part, Xavi Salvadores no ha pogut completar la segona mànega, després que en la primera marqués el 19è temps. Demà es disputa un segon eslàlom FIS a la mateixa estació austríaca.

PUBLICITAT
PUBLICITAT