PUBLICITAT

Els hotels, a l’expectativa de possibles cancel·lacions

L’alarma social que s’ha creat pel Covid-19 pot afectar les reserves

Per Alexandra Baulina

Turistes es troben a la recepció d’un hotel del Principat.
Turistes es troben a la recepció d’un hotel del Principat. | MARICEL BLANCH

Davant de la situació del Covid-19, la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) va assegurar que les previsions de reserves per a aquest cap de setmana segueixen en la mateixa línia que l’any passat, no obstant, des de l’entitat segueixen a l’expectativa de veure si podria haver-hi cancel·lacions d’últim moment o de cara a la Setmana Santa, ja que, com va afirmar Jordi Pujol, director de la UHA, «és més l’alarma social que crea el propi estat d’origen». 

En aquest sentit, Pujol va comentar que els turistes russos en l’actualitat no han cancel·lat les reserves programades al Principat, però que, per exemple, «entre un grup d’italians i un de lleidatans, és més probable que sigui l’italià el que ho cancel·li».

D’altra banda, les possibles cancel·lacions són més propenses a tenir lloc de dilluns a divendres que en cap de setmana, ja que «el cap de setmana és molt turista de proximitat, de Catalunya, Espanya o França» que continua venint amb la família, parella i amics, i en canvi, entre setmana són més aviat turistes provinents de destinacions més llunyanes a Andorra. A banda, amb l’actual nevada, es preveu que el ritme de reserves augmenti de cara a la Setmana Santa. Cristina Canut, presidenta d’Autèntics Hotels d’Andorra, va destacar que només una parella va anul·lar la seva reserva per la situació creada pel coronavirus arreu del món.

Per acabar, Jordi Pujol va confirmar que el Ministeri de Salut va «deixar clar el que ells recomanen que s’hauria de fer» en cas d’haver un possible cas de coronavirus en una gran superfície al Principat, assegurant que a «l’hotel sabrien el que haurien d’arribar a fer» en cas de produir-se. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT