PUBLICITAT

Andorra la Vella

Rossell afirma que la problemàtica amb les drogues «ha existit sempre»

El ministre reconeix haver demanat un esforç extra al cos policial

Per El Periòdic

Josep Maria Rossell conversa amb Enric Casadevall
Josep Maria Rossell conversa amb Enric Casadevall | MARICEL BLANCH

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va afirmar ahir que «el Govern ha demanat un esforç suplementari al departament de Policia» per tal de fer front a la problemàtica del consum d’estupefaents entre els joves andorrans. En declaracions posteriors a l’acte de presa de possessió del càrrec de fiscal adjunta d’Elisabet Puente, el ministre va voler destacar que aquesta «és una qüestió que ha existit sempre» si bé pel fet que «Andorra és un país petit» és més fàcil que aquestes situacions semblin créixer i sigui possible «veure cada dia més aquesta situació».


El ministre va acusar directament la manca d’efectius del cos al fet que sigui més difícil actuar en tots els sectors que requereix el país. És per això que va destacar que mitjançant el pressupost aprovat, està previst que s’afegeixin vuit places de Policia de nova creació. A més a més, també va anunciar que esperen poder completar aquestes incorporacions amb la contractació de nou persones que cobriran els llocs vacants que actualment acumula el cos. En total, el cos policial pot arribar a sumar disset nous agents que Rossell va desitjar que poguessin fer que  d’aquest any. Tot plegat, va desitjar que aquestes incorporacions puguin fer que «el cos de policia tingui els efectius que necessita» per, d’aquesta manera, millorar-ne el servei i començar a veure avenços pel que fa al problema amb el consum de drogues i altres conflictes que es donin al Principat.


Més enllà de la influència policial, el titular de Justícia va definir com a «indispensable» que «tota la societat andorrana s’impliqui en el conflicte». En aquest sentit, Rossell va apuntar que no només els legisladors han d’actuar pròximament amb noves regulacions, sinó que també és important que hi participin activament les famílies, els educadors i el professorat, formant joves molt més conscienciats. També va fer un crit d’ajuda als mitjans de comunicació, en tant que com altaveu de la societat poden utilitzar els seus canals per contribuir en la lluita contra la drogodependència. «Els mitjans teniu un paper molt important i us demano en aquest sentit que ens donéssiu un cop de mà», va admetre Rossell.


El passat dimecres, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Eric Jover, el ministre portaveu ja va anunciar que es duria a terme un reforç policial a les sortides dels centres escolars de primària i secundària, amb un increment de la presència de patrulles per tal de pal·liar el consum entre els joves. A més, també va parlar sobre la voluntat del Govern de reforçar el Pla Nacional Contra les Drogodependències. Jover també va explicar que s’estan tractant les possibles noves actuacions de forma transversal entre diversos ministeris per tal de trobar solucions més efectives.

PUBLICITAT
PUBLICITAT