PUBLICITAT

Andorra la Vella

Casadevall preveu incorporacions a Justícia per agilitzar el sistema

Elisabet Puente pren possessió com a nova fiscal adjunta

Per El Periòdic

L’acte es va celebrar a la Casa de la Vall
L’acte es va celebrar a la Casa de la Vall | MARICEL BLANCH

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, va anunciar ahir un seguit d’incorporacions a l’organisme. Per una part, la convocatòria per edicte de tres places en el càrrec de batlle publicades al darrer BOPA. A més, segons el president, els pressupostos d’enguany preveuen el contractament futur de dues persones més per a la Batllia, així com dues més per a la posició de Fiscal, que serviran per cobrir la baixa de dos fiscals que es traslladen a altres departaments de la institució. En aquest sentit, va animar a tots els joves amb inquietuds professionals al voltant de la justícia que «siguin valents» i es presentin a la carrera, perquè va considerar que són «necessaris». Finalment, també va comunicar la integració propera de personal divers al departament d’administració. 


Casadevall també va preveure que el trasllat a la nova seu de la Justícia, així com la implementació del model de l’expedient electrònic, afavoriran a l’agilització i descongestió dels serveis de justícia andorrana. Tot i això, va voler ser prudent, i va estimar un temps d’entre un any i un any i mig per tal que es pugui fer evident que s’ha resolt la situació actual i el sistema funciona amb la fluïdesa adient.


D’altra banda, Elisabet Puente va jurar ahir el càrrec de fiscal adjunta de primer grau. Després d’un any de formació a la plaça, la nova fiscal va ser designada en acord pel Consell Superior de la Justícia i va prendre possessió davant del seu president i d’altres membres del departament de Justícia en un solemne acte celebrat a la Casa de la Vall.


Puente va manifestar la seva voluntat de prestar servei «a la societat» per tal d’ajudar «al creixement del país» i millorar el seu «estat social i democràtic». La nova fiscal  va confessar que va escollir aquesta carrera professional «per absoluta vocació» i va promentre desenvolupar-la amb «professionalitat, rigor, lleialtat, il·lusió i molta dedicació». El seu discurs va cloure amb paraules d’agraïment al fiscal general de l’Estat, Albert Alberca; a la fiscal adjunta, Carolina Bailén; als companys de Batllia i Tribunal Superior de Justícia, i a la seva família.

PUBLICITAT
PUBLICITAT