PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sancionat de per vida

Júnior Kobon no podrà tornar a jugar a Andorra, encara que pot presentar una al·legació a la sanció

Per Miquel López-Egea

L’exjugador de la UE Engordany, Júnior Kobon, en un partit de la present temporada contra l’Atlètic Escaldes.
L’exjugador de la UE Engordany, Júnior Kobon, en un partit de la present temporada contra l’Atlètic Escaldes. | UE Engordany

L’exjugador de la UE Engordany, Júnior Kobon, no podrà tornar a jugar a Andorra i probablement ho tindrà molt difícil per fer-ho en una altra lliga. En aquest sentit, el Comitè de Competició li va imposar la pena màxima per haver agredit de manera brutal al jugador de l’Atlètic d’Escaldes, Richy Hurtado, que encara s’està recuperant de les ferides ocasionades pel jugador de Costa d’Ivori en el partit del 23 de febrer de la Lliga Multisegur Assegurances.

El càstig s’estén a totes les federacions associades però seran aquestes qui tindran la darrera paraula

En aquest sentit, el Comitè de Competició considera que va cometre tres infraccions, la primera a Hurtado i les altres dues a Leandro Fernandes –qui també ha rebut una sanció de quatre partits– i a Álex Paredes, de manera que les dues darreres estan tipificades a l’article 84 del reglament fet que comporta una sanció de quatre partits en cadascuna, mentre que la primera, «per la seva gravetat, comporta una sanció d’inhabilitació de llicència federativa definitiva», fet que implica que aquesta situació es mantingui quan se sol·liciti un transfer, en el qual s’indicarà que hi ha una prohibició de tenir una llicència pels fets ocorreguts. Així mateix, el comitè considera que el jugador «no pot jugar més» i que aquesta situació «ha de ser igual en totes les federacions» de la FIFA, perquè «és una agressió molt greu i s’ha d’aplicar el reglament». Malgrat això, hi hauria la possibilitat que alguna federació no ho apliqui en el futur o aixequi el càstig si ho considera oportú, però el que és segur és que mai més podrà tornar a jugar al país, a menys que el Comitè d’Apel·lació, que és ara qui té la darrera paraula, canviï d’opinió.

Cal recordar que el jugador va ser condemnat a vuit mesos de presó condicional després que l’endemà del partit fos jutjat per la via ràpida, de manera que no pot protagonitzar cap incident durant els pròxims quatre anys. El que s’ha de discutir ara és la responsabilitat civil que haurà d’abonar al perjudicat, tant per l’agressió patida com pels perjudicis que això li pugui ocasionar. En aquest sentit, el batlle va tenir en compte el penediment manifestat de Junior des del primer moment, així com l’acta arbitral, en la qual es va tenir en compte com es va produir tota la jugada que va concloure amb l’agressió i una picabaralla entre els dos equips, que va significar que el matx s’hagués de suspendre. Per un altre costat, encara s’ha d’acabar de resoldre la situació del jugador al país, perquè hi estava residint de manera il·legal i per tant, estava pendent de poder arreglar-ho.

L’agredit, Richy Hurtado, va explicar a EL PERIÒDIC que «no sé què passarà ara amb el jugador, però quan vaig parlar, ho vaig fer des de la ràbia perquè estava molt adolorit». «Pensant-ho en fred no sé què li va passar pel cap perquè he vist el vídeo i segueixo recuperant-me, veig que la sanció és molt dura, per això crec que la recorrerà», afirmava i destacava que «no li guardo rancor i li desitjo el millor, sigui en el futbol o en qualsevol altre ofici». «Espero que serveixi d’exemple per als joves i per a tot el món perquè segur que la sanció ajudarà al fet que la gent es pensi dues vegades els seus actes i els seus impulsos abans d’agredir a ningú», afirmava.

Els equips es juguen accedir als play-off al títol en la primera de les quatre finals 

Els últims 12 punts en joc de la fase regular de la Lliga Multisegur Assegurances estan en joc. La jornada començarà amb un derbi escaldenc, ja que s’enfrontaran l’Atlètic d’Escaldes i l’Inter Club d’Escaldes en el qual, els primers volen allunyar-se la zona de perill mentre que els segons esperen seguir mantenint el lideratge còmodament. 

Pel que fa al segon partit del dia, el CE Carroi i la UE Engordany jugaran un duel amb necessitats, ja que els de Filipe Busto necessiten fer un pas per anar a la competició europea mentre que el Carroi vol intentar sortir de la zona de descens directe.

En el duel corresponent entre la UE Santa Coloma i la UE Sant Julià, s’enfronten dos equips que encara tenen molt a dir abans que s’acabi la fase regular. I és que a falta de quatre jornades, només n’hi ha sis entre uns i els altres, amb els lauredians per davant. Això sí, l’equip arriba amb una ratxa de dues derrotes consecutives, mentre que els colomencs només han sumat un punt dels últims sis.

Finalment l’FC Ordino i el Vallbanc FC Santa Coloma es veuran les cares en un duel on tots dos equips sabran els marcadors dels seus rivals directes. Els ordinencs arriben per tornar a trobar el camí de la victòria, mentre que els colomencs voldran allargar la seva ratxa de tres victòries consecutives per aproximar-se a la primera posició de la lliga.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT