PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc, obligat a començar a fer la feina com més aviat millor

Els del Principat visiten l’UCAM Múrcia, un rival que no hauria d’estar en una posició tant incòmode

Per Miquel López-Egea

El MoraBanc entrena a Múrcia, ahir.
El MoraBanc entrena a Múrcia, ahir. | BCA

El MoraBanc Andorra s’enfronta avui a l’UCAM Múrcia al Palacio de los Deportes de Múrcia en un duel que, sens dubte, serà absolutament complicat perquè els locals estan patint molt a la lliga i no es poden permetre perdre ni un sol matx, ja que es troben en la 15a posició, amb set victòries i 14 derrotes. 

Per un altre costat, els del Principat arriben amb tots els jugadors al 100% però amb la necessitat de sumar una victòria per seguir mantenint intactes les aspiracions de disputar els play-off, perquè les victòries s’han de sumar com més aviat millor, per estalviar-se fer números i caramboles a les darreres jornades. Dependre d’un mateix, sempre és el millor panorama. Per tant, el pròxim pas és superar a un equip amb molt de talent que en la darrera jornada es va imposar amb màxima autoritat al Monbus Obradoiro i que ja va saber vèncer als tricolor en aquest curs al Poliesportiu. A més, cal recordar que els del Principat arriben després de perdre al darrer duel del Top16 de l’EuroCup per 97 a 94 en el Tofas Bursa, i per tant, s’ha d’evitar un cop moral. Tot i això, el pensament ara està centrat en el darrer objectiu del curs, en un duel en el qual arriben directament des de Turquia, per tant, en una setmana intensa.

Així, els andorrans hauran d’aturar al tot poderós Askia Booker, que sempre firma uns números excepcionals, convertint-se en amo i senyor de la pista, fent-se imparable. També hauran de fer front a un conegut, Rafa Luz. Per un altre costat, aquest enfrontament serà especial per a l’entrenador del MoraBanc, Ibon Navarro, que tornarà a la que va ser casa seva. 

Així, el tècnic va indicar que «és una pista complicada que té el suport de l’afició» i que «sembla que l’aturada els ha anat bé per agafar una bona dinàmica i la confiança per fer l’esprint final a la competició». «L’equip ens posarà les coses molt difícils, ja ens va guanyar a Andorra en un duel igualat on no vam fer el millor partit i ells van fer molts mèrits. Serà dur i haurem d’igualar la seva energia, el seu desig de competir. Pot ser que es decideixi en el tram final del matx», afirmava.

També va comentar que «encara és molt perillós, pot agafar una bona dinàmica en els darrers partits i lluitar per arribar lluny, amb confiança poden guanyar partits complicats, però la lliga és la que és i els rivals de baix s’han reforçat». Respecte a Booker, va subratllar que «és diferencial, no hi ha una cosa que es pugui fer per aturar-lo perquè té molts recursos, però seria un greu error pensar que l’equip és ell, tenen moltes coses i intangibles». «Els jugadors nous han portat energia i equilibri, està molt ben entrenat», remarcava, a més de reiterar que «si fem les coses bé, i repetir el que vam fer bé a Turquia, posant la mateixa energia que ells, competirem». «Sempre és agradable tornar a on has estat i a on em van tractar molt bé, va ser un gran any i vam estar molt bé», recordava.

En aquest context, Nacho Llovet va explicar que «jugar a fora sempre és complicat i a Múrcia encara més amb la necessitat que tenen, hem d’esperar al millor rival». «Moltes vegades dos o tres partits que es decideixen per un punt o dos et col·loquen en posicions de play-off o de patir, no haurien d’estar tant a baix», reconeixia i explicava que «a la segona part de Bursa vam recuperar sensacions, sense jugar-se res va competir fins al final, per orgull». «Està clar que les sensacions són bones, amb ganes de competir», manifestava.

El pivot de l’UCAM Múrcia, Emmanuel Cate, va explicar pel seu costat, abans del partit contra el MoraBanc, que «hem tingut una molt bona dinàmica durant tota la setmana gràcies a haver aconseguit una victòria important». «Hem creat un ambient espectacular, tothom està ajudant i jugant per l’equip i espero qui sigui així fins al final de la temporada», destacava. Respecte al rival, va assegurar que cada duel «és diferent, anem pas a pas però com més victòries tinguem, més a prop estarem del nostre objectiu». A part, Sadiel Rojas va fer una crida a l’afició: «Necessitem que cremi el Palacio perquè l’Andorra és un rival molt important. Té grans jugadors en plantilla com Hannah i Todorovic, és un duel crucial per a nosaltres, per seguir amb confiança».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT