PUBLICITAT

La minoria qüestiona els càrrecs de confiança escollits

Demanen un exercici de transparència per part del partit de la majoria per fer més propera la corporació a la ciutadania de la capital

Per Tatiana Navarro

Sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella.
Sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella. | MARICEL BLANCH

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, comptarà durant el mandat amb sis càrrecs de relació especial, que tindran un cost per al comú de 32.000 euros. Són el mateix nombre de persones contractades durant el mandat anterior, tot i que enguany la despesa ha augmentat 3.000 euros.

Aquesta va ser una de les preguntes dels consellers del PS d’Andorra la Vella durant la sessió de Consell de Comú d’ahir. «Volem que tota la ciutadania estigui al corrent de tota la gestió que fa el comú», va defensar la consellera socialdemòcrata, Dolors Carmona. Dades que la minoria considera importants perquè «sabem els interessos [de la majoria]», però no «per quin motiu es contracta un càrrec de confiança, quin encàrrec se li fa i quines funcions se li atribueixin», va afegir la consellera. 

Marsol va explicar que tant per aquest mandat com per a l’anterior, l’equip ha volgut comptar amb sis persones en aquesta situació, «deixant de banda el secretari i l’interventor perquè entenc que són càrrecs obligatoris per llei». Assegurant que la inforlació apareixia al web de la corporació, però alhora va reconèixer que en cap documentació figurava les tasques específiques que havia de dur a terme la persona contractada en aquests termes. També va destacar que un dels contractes correspon a un professor del conservatori de música ja jubilat però que continua impartint classes.

La polèmica al voltant dels càrrecs de relació especial ja va sorgir a Escaldes-Engordany a principi de mandat quan, amb el canvi de govern, algunes persones que hi treballaven es van quedar sense feina en finalitzar el seu contracte amb el comú. Segons va explicar la cònsol major escaldenca, Rosa Gili a preguntes de l’oposició, els salaris dels treballadors de confiança rondaven els 2.600 i els 3.800 euros bruts mensuals, sumant poc més de 267.000 euros anuals. Un estalvi del 22% en relació al mandat de l’anterior cònsol major, Trini Marin, on les despeses dels càrrecs de relació especial suposaven gairebé 344.000 bruts a l’any, que suposen 77.000 euros més que el pressupost actual.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT