PUBLICITAT

La reconstrucció dels Serradells costarà dos milions menys

Per Tatiana Navarro

Sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella.
Sessió de Consell de Comú d’Andorra la Vella. | MARICEL BLANCH

L’incendi dels Serradells al novembre del 2018 va endarrerir els treballs de reforma del centre esportiu. Ahir, després de 15 mesos d’estudis, peritatges i negociacions, el comú de la capital va anunciar que les obres de reforma de l’edifici estarien enllestides al maig del 2021. Serà gràcies a la nova adjudicació dels treballs finals per un import de 4,2 milions d’euros, xifra inferior a les previsions de més de 7 milions que havia reservat la corporació. 
A banda dels darrers treballs, el comú tenia un altre front obert amb la reconstrucció de la façana principal, afectada també durant l’incendi. Les companyies van indicar que que no els hi competia el cobrament, mentre que l’empresa tampoc se’n volia fer càrrec, en estar l’obra certificada. Finalment, el comú no haurà de pagar el cost de l’obra i serà Progec SA qui assumirà els costos de reconstrucció. 

SENSE COST AFEGIT

S’ha de tenir en compte, a més, que les companyies asseguradores van xifrar la indemnització per a l’incendi de l’edifici en 4,28 milions d’euros, dels quals el comú ja n’ha rebut 3,2. «És un gran acord, sobretot per als ciutadans». va remarcar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ja que «podran veure els Serradells reconstruït sense que el comú hagi de posar un euro ni haguem d’anar a la Batllia». 
L’obra de la darrera fase inclourà els treballs d’enderroc i la reconstrucció i millora de l’edifici. Les millores que la corporació va incloure posteriorment i que es van valorar en un milió d’euros. Des de la minoria s’han felicitat que l’assegurança aquesta vegada sigui a tot risc. 
Tot i això, els consellers socialdemòcrates han lamentat no haver tingut temps per estudiar la proposta. «Podríem parlar amb més coneixement de causa si haguéssim conegut tots els informes i peritatges que s’han fet al voltant d’aquest sinistre», va afirmar la consellera del PS, Dolors Carmona, assegurant que van rebre la documentació «aquesta setmana, quinze mesos després». Per aquesta raó, els tres consellers es van abstenir en el punt relatiu a l’acord amb l’empresa PROGEC S. A.

INVERSIONS

La darrera adjudicació dels Serradells ha deixat al comú amb més de dos milions d’euros d’inversió amb els quals no comptava per al pressupost del 2020. Preguntada al respecte, Dolors Carmona va assegurar que tenien «moltes inversions i són molt vigents», fent referència també a les propostes del programa electoral del PS. Els consellers esperen poder posar-les sobre la taula durant la primera comissió de Participació, que tindrà l’objectiu de «poder compartir i que ens informin, a la vegada que nosaltres també podrem fer propostes».
Marsol va assegurar que les converses amb la minoria es duran a terme, però que també «tenim moltes zones a treballar i molts carrers a la parròquia que necessiten atenció». Altrament, també va proposar destinar els diners a «cobrir els passius financers del pressupost anterior», que suposarien prop de dos milions d’euros.

MÉS SEGURETAT

Marsol es va mostrar favorable a l’augment del control policial a la sortida de les escoles, afirmant que «és un departament que no s’ha de limitar, sinò que ens hem d’esforçar». En aquest sentit, ha recordat que el comú ja va demanar més patrulles als nuclis urbans o a les carretes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT