PUBLICITAT

La FAM sacrifica la Copa del Món per arribar millor als Mundials

  • L'equip masculí tindrà tretze corredors, no hi ha femení i s'aposta pel Nacional i la Copa d'Espanya
IVÁN MOURE
SOLDEU

Periodic
El gruix dels integrants dels equips nacionals sènior i júnior de la Federació Andorrana de Muntanyisme, ahir en la presentació del nou curs en l'Ahotels Piolet Park & Spa de Soldeu. Foto: TONY LARA

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va presentar ahir l'equip per a la temporada d'hivern i el calendari de curses d'esquí de muntanya en el qual destaca el sacrifici de la Copa del Món perquè els corredors arribin en el millor estat de forma possible a la gran cita del curs: els Campionats del Món que es disputaran per segon any consecutiu amb la intenció de no fer-los coincidir amb els anys olímpics.

El seleccionador nacional, Eduard Barceló, que substitueix en el càrrec a Francesc Poujarniscle, a petició dels integrants de l'equip sènior han centrat la temporada en les proves del Campionat d'Andorra, el calendari del qual està encara per definir: «Volem que el Principat sigui un atractiu turístic esportiu. A més tots els integrants de l'equip nacional hi podran competir i l'any que ve crearem un rànquing basat en els resultats d'aquest curs».

També la Copa d'Espanya centrarà gran part dels esforços de la temporada 2010-2011. Està prevista la participació de vuit corredors del primer equip prèviament seleccionats en cada prova, en funció dels resultats en l'anterior. La primera serà el 16 de gener vinent a Espot, la segona el 29 i 30 del mateix mes a Luz Ardiden, la tercera el 13 de febrer a Font Blanca i la quarta el 13 de març a Formigal.

De la Copa del Món només hi ha una cita prevista, el 22 i el 23 de gener a Gavarnie en la qual es preveu la participació de vuit corredors sèniors i quatre júniors i que servirà com a última pedra de toc per als corredors, per mesurar l'estat físic abans dels Mundials, previstos del 19 al 25 de febrer. En aquesta cita, a Claut (Itàlia) la delegació tricolor la formaran 8 sèniors i 4 júniors que faran un esprint, cursa per equips, cursa per a joves individual, la Vertical sènior i júnior i els relleus.

Tres cares noves / El nou equip sènior masculí de la FAM estarà format per tretze corredors. Toni Casals, Xavi Comas, Joan Vilana i Joan Albós formen un equip A per ser els que millors resultats van obtenir la temporada passada i completen la llista Ludovic Albós, Mingo Ruíz, Armand Jesús, Manel Pelegrina, Ferran Vila, David Fernández i tres nous corredors: Guilad Dodo, Jordi Cerro i David Albós. No hi ha equip femení tot i que Barceló va avançar que s'ha deixat la porta oberta a Ariadna Tudel i Sophie Dusautoir –sobretot de cara als mundials– i per sota hi haurà un equip júnior format per Marc Riera, Laia Coma i Inka Bellés.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT