PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dallerès representa Andorra a la Fira del Llibre de Brussel·les

Donarà a conèixer a l’esdeveniment de la capital belga el seu últim llibre, ‘Frontera endins’

Per El Periòdic

Josep Dallerès en un acte.
Josep Dallerès en un acte. | Ràdio Seu

Avui s’inicia la 51a edició de la Fira del Llibre de Brussel·les, una de les més importants del continent. Serà oberta fins diumenge i Andorra hi és representada per Josep Dallerès, autor de diverses obres, bona part d’elles de caràcter poètic. Serà l’oportunitat de presentar la seva última novel·la, Frontera endins.

Aquesta darrera obra escrita és una crònica del segle XX i narra els canvis que s’han anat produïnt. El personatge de Manela, que porta el relat, permet entendre l’evolució d’Andorra durant el segle passat i mostra l’equilibri que sempre ha hagut de realitzar el país, que es troba entre dos estats com França i Espanya. El llibre va ser traduït al francès per Dúnia Ambatlle. Dallerès tindrà l’ocasió dissabte de prendre part en un debat amb l’escriptor luxemburguès Jean Portante, en una intervenció en la qual tots dos tindran l’oportunitat de parlar sobre les relacions que existeixen entre els grans esdeveniments i la vida quotidiana de la població.

La Fira del Llibre de Brussel·les és una manifestació cultural anual dirigida a un públic francòfon i internacional. En la passada edició va aplegar més de 72.000 visitants. L’entrada és gratuïta i proposa una programació eclèctica dirigida a totes les edats i majoritàriament a un públic francòfon. A més d’autors també hi són presents representants de les editorials i altres professionals del món del llibre. La participació en aquest esdeveniment és una bona oportunitat per promocionar els escriptors i editors andorrans a Europa, donar a conèixer els llibres del Principat al públic belga i francòfon, i establir contactes entre professionals andorrans i professionals de Bèlgica i del continent, a més d’intercanviar bones pràctiques pel que fa a problemàtiques lligades al món de la literatura i la confecció dels llibres.

La presència del Principat a la fira es realitza en el marc de la xarxa Eunic de Brussel·les, que agrupa instituts culturals i ambaixades de la capital europea. Aquest projecte està liderat pel Centre Txec de Brussel·les i hi col·labora la Delegació de la Comissió Europea a Bèlgica i la Comissió Europea. En aquest sentit, a més d’Andorra, hi participen onze membres més associats, com són l’Institut Etxepare/Govern basc, Centre Txec de Brussel·les, Representació Permanent d’Estònia, ambaixada de Luxemburg, Institut cultural polonès, Institut cultural romanès, ambaixada d’Eslovènia, Fòrum cultural austríac i Institut Balassi/ ambaixada d’Hongria.

PUBLICITAT
PUBLICITAT