PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El COI afirma que no posposarà els Jocs a causa del coronavirus

La ministra japonesa responsable de la cita obre la porta a canviar de dates

Per Albert Ortega

Una turista asiàtica observa els anells olímpics als carrers de Tòquio.
Una turista asiàtica observa els anells olímpics als carrers de Tòquio. | Reuters/ A. Perawongmetha

El Comitè Olímpic Internacional (COI) va refermar ahir el seu objectiu de celebrar els Jocs Olímpics de Tòquio a les dates inicials previstes malgrat l’alerta sanitària que significa el coronavirus en grans esdeveniments esportius. Així, el president de l’organització, Thomas Bach, va donar a conèixer que «el COI amb cooperació amb totes les autoritats i els Comitès Olímpics Nacionals està totalment compromès amb la celebració dels Jocs Olímpics a Tòquio a partir del 24 de juliol».

Unes paraules que va compartir després de la reunió mantinguda a la ciutat suïssa de Lausana, on els principals responsables de la cita esportiva es van reunir per avaluar l’amenaça del coronavirus.

La versió de la ministra japonesa

Pel que fa a les autoritats competents del país nipó, s’ha d’apuntar que la ministra japonesa responsable de la celebració dels Jocs Olímpics, Seiko Hashimoto, va informar els mitjans de comunicació que existeix la possibilitat d’ajornar la competició, ja que «s’està fent tot el que està la nostra mà per dur a terme els Jocs com estava planejat», però també va apuntar que «el contracte inclou la possibilitat de celebrar l’esdeveniment durant tot el 2020, per tant, obre la porta a posposar la fita».

Per últim, cal recordar que competicions esportives com la lliga de futbol japonesa, el Gran Premi de la Xina de Fórmula 1 o la cursa de MotoGP del Gran Premi de Qatar ja han estat suspeses pel risc de contagi del virus.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT