PUBLICITAT

El coronavirus no anul·la els congressos internacionals

Les persones en aïllament podran demanar la baixa

Per Tatiana Navarro

Protocol d’actuació del SAAS en cas de malalties respiratòries.
Protocol d’actuació del SAAS en cas de malalties respiratòries. | MARICEL BLANCH

Tant la Reunió de Ministres de Turisme iberoamericans ni el Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya continuen en marxa. Al contrari del que va passar amb el Mobile World Congress a Barcelona, el Govern va comunicar ahir una decisió presa perquè en aquests moments «no hi ha transmissió comunitària».

És cert però que el Congrés de Neu i de Muntanya ha vist alterada la seva planificació, ja que sis de la trentena de les persones que faran una ponència la duran a terme de manera telemàtica. Seran ponents que, o bé viuen habitualment en una zona de risc, o bé els organismes pels quals treballen han limitat per política la mobilitat dels seus empleats.

BAIXA PER MALALTIA

El consell de ministres va aprovar ahir un decret per regular les prestacions econòmiques d’aquelles persones en situació d’aïllament per la possibilitat d’estar infectades per coronavirus. Això les permetrà poder sol·licitar a la CASS la baixa per malaltia, de manera que quedarien cobertes com si patissin qualsevol altra enfermetat.

Segons va informar el ministre Portaveu, Eric Jover, ahir el ministeri de Salut tenia comtpatbilitzat un sol cas positiu, corresponent al noi de 20 anys, i que es trobaria ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell amb un pronòstic lleu. A més, hi hauria dues noies més, també ingressades, pendents dels resultats de les proves que els permetrien saber si estan infectades o no. Una d’elles va mantenir contacte amb el noi de 20 anys, mentre que l’altra hauria viatjat en un avió on també hi anava un infectat, al qual se li va diagnosticar el virus uns dies més tard. Les anàlisis certificaran si estan contagiades o no.

Reunió entre Benazet i el seu homòl·leg espanyol

33 El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i el de Sanitat espanyol, Salvador Illa, van reunir-se ahir per analitzar els acords de col·laboració i els convenis ja existents entre Espanya i el Principat en matèria de sanitat. Segons va informar l’Executiu a través d’un comunicat, tots dos van mostrar-se d’acord en continuar avançant en aquestes col·laboracions. Una trobada on també es va tractar la coordinació entre els dos països en situacions d’alertes o emergències sanitàries com l’actual. Com van fer públic, l’intercanvi d’informació va permetre la setmana passada identificar les dues noies que van estar aïllades a causa d’un viatge en avió on també hi havia una persona infectada de coronavirus, tot i que el diagnòstic va arribar dies més tard. L’avís de les autoritats sanitàries espanyoles, país on havien aterrat les noies, del risc de l’exposició al qual s’havien sotmès va permetre al Ministeri de Salut aplicar el protocol preventiu establert, que va comportar un aïllament domiciliari. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT