Una fluixa primera part condemna el MoraBanc Andorra a Turquia

El conjunt d’Ibon Navarro s’acomiada d’Europa com a últim classificat amb cinc derrotes i una victòria

Per Albert Ortega

Devin Williams s’imposa a la defensa del MoraBanc Andorra en una demostració de tècnica i físic per penetrar i anotar una cistella. | Ozam Demir

El MoraBanc Andorra va saltar a la pista del Tofas Bursa amb la necessitat de recuperar les bones sensacions perdudes després de l’aturada per seleccions de cara al vital partit contra l’UCAM Múrcia del pròxim dissabte. Així, Dejan Musli va anotar els dos primers punts del partit per estrenar el marcador en un petit tast del que seria el seu primer quart, en el qual va demostrar la seva categoria per anotar fins a sis punts.

Tot seguit, la figura de Devin Javar Williams va emergir per rescatar al Tofas Bursa des del joc interior i assolir cistelles molt fàcils, ja que el conjunt turc emparellava al seu home més potent a la pintura amb els baixets. Aleshores, el MoraBanc va començar a poder córrer en transició, primer amb Musli i després amb dos triples consecutius de Jelinek per situar un parcial de deu a zero i obrir bretxa al marcador. A tres minuts del final, els del Principat van abaixar la guàrdia i el Tofas va retallar distàncies en anotar un parcial cinc punts seguits, el que va propiciar el temps mort d’Ibon Navarro amb el 13-17 a dos minuts del final.

A la represa triple de Todorovic no va canviar res i el Tofas va despertar per deixar enrere un dubitatiu inici fins a apropar-se al 18-20. A les acaballes del primer quart, els otomans van remuntar l’enfrontament gràcies a la dupla formada per William i Rion Cotez Brown, amb vuit i nou punts respectivament, per assolir un contundent parcial d’onze a zero (24-20).

Al segon temps, la manca d’anotacó tricolor es va contraposar a la sagnia de punts duta a terme pels locals, els quals veien cistella amb rapidesa i facilitat. De nou, només el serbi Musli era capaç de mantenir al MoraBanc al partit entre punts i rebots, ja que els turcs continuaven augmentant la renda a l’electrònic per mitjà de Baris Ermis i Muhsin Yasar des de la mitja distància i el joc interior pel 39-25 a cinc minuts del segon temps.

En aquest sentit, el cos tècnic d’Ibon Navarro no va poder substituir un perfil tan transcendent com el de Moussa Diagne, que fins a l’últim moment va ser dubte pel seu estat físic després de marejar-se al darrer partit. Amb només nou minuts disputats pel senegalès al primer quart, la intensitat defensiva tricolor sota la cistella va ser alarmantment baixa.

Precipitació al tir

A l’equador del segon període, el partit va entrar en una fase encara més perillosa pel MoraBanc Andorra a conseqüència de l’ansietat per reduir la distància al marcador i la conseqüent precipitació en el tir. En aquest sentit, la dificultat per anotar va anar acompanyada d’un absurd intercanvi de cops entre els dos conjunts als últims minuts.

De fet, aquest va acabar sent contraproduent pels jugadors andorrans, ja que la passivitat defensiva va conduir a un inflat 58-46 al final del segon quart, on els integrants del club otomà van aprofitar la debilitat del sistema ofensiu per imposar ordre al caos competitiu que regnava al duel.

Dues cares ben diferents

A la tornada de vestuaris, el MoraBanc va apujar diversos graus la seva concentració defensiva. Així, amb un espectacular inici de tercer quart, Clevin Hannah va agafar les regnes del partit des de la direcció del joc per liderar la reacció andorrana. El triple de Todorovic va iniciar el parcial de dotze a zero per empatar en tres minuts un matx que s’havia posat costa amunt per la falta de solidesa en defensa i clarividència ofensiva.

Tanmateix, quan semblava que el MoraBanc podria donar la sorpresa i acabar el tercer assalt per damunt, el Tofas va tornar a la càrrega per mitjà del potent joc interior de Yasar amb sis punts i un triple de Sammy Meia per augmentar la distància a tres minuts del final (68-62). El conjunt local va repartir la responsabilitat ofensiva en un tercer quart on es van escapar (75-66).

A l’últim assalt, el Tofas Bursa va abaixar la seva concentració defensiva i el MoraBanc Andorra va aprofitar la situació per començar a forçar cistelles difícils pels turcs. A més a més, el joc exterior dels tricolors va representar un element incontrolable pels otomans, els quals van patir els nervis de veure com l’equip d’Ibon Navarro s’apropava a l’electrònic a set minuts del final amb quatre punts de Tyson Pérez i un triple de David Jelinek (80-76).

A continuació, White i Mejia van respondre amb dos triples seguits per refredar el partit (86-76) i Williams va tornar a aparèixer amb cinc punts per decidir el partit a dos minuts pel final (95-85). Les cistelles de Sy i Senglin van donar l’oportunitat de forçar la pròrroga (97-94), però Walker va fallar el tir clau.