PUBLICITAT

Més Policia a les escoles per evitar el consum de drogues

El contacte de l’Administració amb les famílies passarà a fer-se a través d’una sola persona

Per Tatiana Navarro

El ministre Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.
El ministre Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. | MARICEL BLANCH

El ministeri de Justícia i Interior reforçarà les sortides dels centres escolars amb més patrulles de Policia, ja siguin uniformats o de paisà. Mesura que s’estendrà als entorns dels mateixos centres, però també a les zones d’oci freqüentades habitualment pels joves al sortir de l’escola o els caps de setmana. El pla d’actuació, que s’acabarà de definir en els pròxims dies, té l’objectiu clar de mitigar el consum de drogues entre els adolescents. La mesura va ser anunciada ahir pel ministre Portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

La problemàtica «ha estat guiant la política de diferents ministeris», va reconèixer Jover, tot insistint en la necessitat de dur a terme «actuacions transversals». Iniciatives que passen pel reforç del Pla Nacional Contra les Drogodependències, però també per reforçar les polítiques de prevenció i acompanyament. «L’activitat policial pot ser un punt positiu, però no serà en cap cas suficient», va afegir.

CONTACTE AMB LES FAMÍLIES

A partir d’ara, el contacte de l’Administració amb les famílies amb fills amb trastorns conductuals i addiccions a tòxics es durà a terme a través d’una sola persona, indistintament de les notícies que hagin de donar. Ha estat una de les decisions preses en la primera reunió de la taula ministerial de Salut, Afers Socials, Interior i Justícia. En la trobada, es va acordar, a més, potenciar el treball transversal entre els ministeris per afavorir l’acompanyament dels joves. Les conclusions es traslladaran a la Comissió de la Infància i l’Adolescència del pròxim dilluns, on l’Executiu explicarà els canvis en els protocols i en les polítiques d’acompanyament i, alhora, «fer un incís en les polítiques de reforç del Pla Nacional Contra les Drogodependències».

REUNIONS AMB ASSOCIACIONS

A més, i amb la voluntat d’afavorir el contacte entre l’Administració i la ciutadania, el Govern ha previst un seguit de reunions amb les associacions que representen a aquelles famílies que conviuen amb joves que pateixen aquesta problemàtica. Allà «es compartiran les decisions que s’estan prenent», de manera que pugui haver-hi «un retorn de la situació d’aquests joves, va afirmar el ministre Portaveu durant la roda de premsa. Des dels ministeris esperen que «es pugui millorar encara més l’aproximació que té l’Administració amb aquestes casuístiques», va afegir Jover.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT