PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La cimera iberoamericana de turisme es manté tot i l’alerta pel coronavirus

L’UdA posposa alguns exàmens per l’aïllament d’alguns alumnes que van entrar en contacte amb el noi infectat

Per Enric Revuelta

| SFGA/CESTEVE

Malgrat que el context internacional està marcat per l’anul·lació  de grans esdeveniments internacionals, la Cimera Iberoamericana que durant aquest any se celebra a Andorra ara per ara no perilla. De fet, el Principat acull el 9 i 10 de març la reunió ministerial iberoamericana de Turisme, on es debatran sobre diferents temes relacionats amb el sector, i que una de les avantsales de la cimera de caps d’Estat i de Govern que se celebrarà al novembre.Fonts properes a l’Executiu van afirmar ahir que l’agenda de cara a la trobada es manté i que no hi ha hagut perill perquè es pogués posposar.

De fet, fonts consultades expliquen que aquesta opció era fins ara més aviat remota atès que a Andorra l’únic cas positiu s’ha contagiat fora del país i que, per tant, el Principat no és una zona de contagi. Amb tot, la recent anul·lació el Mobile World Congress de Barcelona, la Fira Internacional de Turisme de Berlín o el Saló de l’Automòbil de Ginebra han planat sobre la primera línia mediàtica i han despertat dubtes al voltant d’altres esdeveniments concorreguts. Les jornades de treball de la setmana que ve es dividiran en diferents blocs temàtics amb la finalitat de tractar diversos aspectes relacionats amb el turisme, destacant especialment la vinculació d’aquest sector amb els objectius de desenvolupament sostenible. Diumenge està previst que la ministra de Turisme, Verònica Canals, i la secretària general Iberoamericana, Rebeca Grynspan, rebin les delegacions.

Absències de l'UdA

D’altra banda, la Universitat d’Andorra (UdA), on el noi que ha donat positiu per coronavirus cursa el Bàtxelor d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE), ha decidit posposar alguns exàmens fins que s’aixequi el període de confinament d’alguns companys que van estar en contacte amb el jove afectat. Des del centre educatiu afirmen que treballen amb normalitat i que s’han detectat algunes absències, sobretot de part dels estudiants que compartirien classe amb el jove resident, i al mateix temps envien un missatge de calma.

De fet, el centre es va posar en contacte amb tots els estudiants de l’UdA a través d’una nota interna en què s’informava dels passos a seguir en cas d’haver tingut un contacte «estret» amb l’afectat i a qui es podien dirigir. Des del centre universitari expliquen que les classes es desenvolupen amb normalitat, si bé s’han pogut notar algunes absències. En tot cas, més enllà dels exàmens posposats, l’UdA no creu que això repercuteixi en el ritme normal de les classes lectives ja que, com passa en el cas del Bàtxelor d’ADE, moltes assignatures s’imparteixen de maner virtual i, per tant, els alumnes no estan obligats a assistir a l’aula. Per tant, en cas que alguns estudiants puguin estar confinats a casa seva, poden seguir fent les classes a través d’internet.

Confinament gradual

El Ministeri de Salut va explicar que les dotze persones vinculades al noi afectat per coronavirus deixaran d’estar confinades de manera gradual. Els familiars i amics del jove es mantenen en aïllament domiciliari a l’espera de passar el període d’incubació de 14 dies i podran anar sortint en funció del dia en què va començar el recompte de dues setmanes.  El primer contacte s’hauria produït dissabte passat. Salut veu poc probable que la xifra de persones vinculades al jove afectat superi la dotzena i recorda que n’hi ha dues més confinades, també en observació a casa seva, després que tinguessin contacte amb una altra persona amb coronavirus. Des del Ministeri de Salut tamdemanen a tots aquests ciutadans en aïllament domiciliari que es prenguin la temperatura ells mateixos i que ho vagin comunicant a les autoritats sanitàries.  Mentrestant, el jove que va contagiar-se amb el Covid-19 evoluciona favorablement a la planta habilitada de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT