Escaldes-Engordany
Illes Fèroe, Letònia i Malta, rivals d’Andorra a la Lliga de les Nacions
El combinat nacional dirigit per Koldo Álvarez debutarà contra Letònia fora de casa el pròxim tres de setembre
La selecció andorrana de futbol debutarà a domicili contra Letònia el pròxim tres de setembre en la primera jornada de la Nations League. Els tricolors formen part del grup un de la Lliga D en el qual també es troben les Illes Fèroe i Malta, mentre que l’altre grup de la mateixa lliga comptarà amb Gibraltar, San Marino i Liechtenstein; en principi, un sorteig més benevolent. En aquest sentit, si el combinat del Principat fos capaç de tancar la primera fase com a primer classificat del seu grup, els tricolors ascendirien directament a la següent lliga: la C.
Per la seva part, el seleccionador nacional andorrà, Koldo Álvarez, va valorar el sorteig dut a terme a Amsterdam i va afirmar que «ens han tocat els rivals més complicats. És un grup complicat, atractiu i molt similar al de l’anterior edició on tots ens creiem competitius». En aquest sentit, el tècnic va manifestar que «trobem a faltar algun país de l’altre grup, en tot cas, és un sorteig per tornar a treballar i millorar i que ens donarà moltes idees per la següent fase de classificació».
Els rivals
Pel que fa als adversaris que haurà de superar el combinat del Principat, els tricolors tornaran a enfrontar-se a Letònia com a la passada edició on van sumar dos empats i contra les Illes Fèroe, amb qui disputaran un amistós el pròxim 30 de març. Així, Koldo va apuntar que «el partit ens pot donar pistes sobre cap a on anem i on estem, mentre Letònia serà un rival molt fort que ha canviat últimament i es troba en un procés i després Malta».
Sobre les possibilitats d’ascendir, Koldo va indicar que «l’objectiu és ser competitius en absolutament tots els partits. Són sis duels i la competitivitat marcarà de què serem capaços. El que fem al setembre marcarà molt la resta del torneig». Andorra tancarà la fase contra Letònia el 17 de novembre.
Canvi de format
Pel que fa al funcionament de l’innovador campionat de seleccions europeu, cal recordar que la UEFA ha introduït nous aspectes en aquesta segona edició. Així mateix, el canvi de format es va dur a terme després d’un procés de consulta en el qual van participar les 55 federacions nacionals de la UEFA i que, finalment, va acabar per reduir el nombre de partits amistosos.
Així, en aquesta ocasió, totes les seleccions dels grups de quatre combinats celebraran el seu últim partit el mateix dia a la mateixa hora. A més a més, el nombre de partits competitius durant la fase regular de la competició, és a dir, abans dels play-off del grup A, B i C, augmenta i passa de 138 a 162 enfrontaments. Cal recordar que Andorra va finalitzar en última posició empatada amb el tercer, a la primera edició amb quatre empats, dues derrotes, dos gols a favor i nou en contra.