PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor Portal, el director esportiu de l’equip INEOS

L’integrant del club esportiu va patir un atac de cor a la seva residència d’Andorra

Per El Periòdic

Portal a un acte del seu equip.
Portal a un acte del seu equip. | TEAM INEOS

El director esportiu de l’equip de ciclisme INEOS, Nicolas Portal, va morir ahir a la seva casa del Principat després de patir un atac de cor que li va conduir a una parada cardíaca als seus 40 anys. Tanmateix, els doctors ja li van detectar una arrítmia el 2009, un fet que el va dur a deixar la seva carrera ciclista.

Una carrera destacada

Pel que fa al seu bagatge esportiu, Portal va ser corredor professional entre 2002 i 2010, als equips AGR2, Caisse d’Epargne i Team Sky. En aquesta època, l’esportista va participar fins a sis vegades al Tour de França i també en una ocasió a la Vuelta, el 2002. El 2004 va aconseguir la seva única victòria com a professional en la tercera etapa de la Dauphiné Libéré de 2004 a Aubenas.

Després de retirar-se el 2009, va transformar-se en part de l’equip Sky on es va convertir en una peça clau a la parcel·la directiva. De fet, el seu equip va conquerir sis dels últims set Tours de França: quatre d’ells amb Chris Froome, un amb Geraint Thomas i l’últim de la mà d’Egan Bernal. Aquesta temporada liderava un equip INEOS format per l’actual campió del Giro d’Itàlia, Richard Carapaz i Egan Bernal, entre d’altres.

PUBLICITAT
PUBLICITAT