PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Slemett repeteix com a campió del Freeride World Tour

El rider local, Dani Fornell, signa una 16a plaça després de caure a l’últim moment

Per El Periòdic

Un dels participanys de l’esquí masculí baixa per l’estació andorrana.
Un dels participanys de l’esquí masculí baixa per l’estació andorrana. | Ordino-Arcalís

Leo Slemett es va tornar a proclamar-se vencedor del Freeride World Tour en la categoria d’esquí masculí a l’estació d’Ordino-Arcalís per assolir el seu tercer triomf històric al Principat. En aquest sentit, el francès va aconseguir la puntuació més alta registrada durant aquesta temporada amb una valoració de 93.67 punts.

Així, altres competidors com el nord-americà Isaac Freeland es va quedar molt a prop amb 91.67 punts, mentre que el tercer lloc, molt ajustat, va estar per al suec Kristofer Turdell, que també va traspassar la barrera dels 90 punts, amb 90.67.

D’altra banda, l’espanyol Aymar Navarro (83 punts) va acabar 10è, en el distingit grup d’esquiadors que  van puntuar per sobre dels 80. Per la seva part, l’andorrà convidat al Freeride gràcies a la Wild Card, Dani Fornell, va tancar la prova amb una 16a posició i 53 punts. Malauradament, una caiguda molt a prop de la finish line mentre saludava va espatllar la gran actuació de l’andorrà, que va fet una línia molt fluida. En aquesta línia, Fornell va valorar molt positivament la seva actuació a EL PERIÒDIC «he fet exactament el que volia amb set salts dels quals tres eren molt grans».

A més, Fornell va afegir que «a l’últim moment he abaixat la guàrdia a causa d’un bloc de neu verge que m’he trobat i m’ha desequilibrat quan estava a punt de passar la línia de meta perquè la competició ja no estava al meu cap».

Pel que fa a l’organització de la prova, el rider tricolor va indicar que «feia un dia molt difícil amb vent, boira i un clima molt canviant». Per últim, sobre els participants, Fornell va confessar que «he vist un nivell molt alt per part dels corredors amb trucs espectaculars».

Competicions femenines

A l’esquí femení on van participar fins a set esportistes, Hedvig Wessel es va importar el triomf amb 83 punts, cinc més que la nord-americana Jackie Passo. D’altra banda, Núria Castán va protagonitzar la gran sorpresa de la jornada a la categoria surf de neu femení, ja que amb 79 punts i la segona posició a la butxaca, només per darrere de Michaela Davis, es va convertir en la primera dona espanyola a aconseguir una medalla a la categoria elit de Freeride World Tour. 

Se suspèn el surf de neu masculí

Finalment l’estació d’Arcalís no va poder celebrar la competició de surf de neu masculí a causa de la manca de visibilitat al terreny. Per tant, es realitzarà a la següent parada prevista per a la setmana vinent, a Fieberbrunn. L’estació austríaca acollirà dues proves d’aquesta categoria, que servirà als riders perquè sumin punts els punts que no van poder fer al Principat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT