PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Kobon presenta al·legacions per no ser expulsat del país

La Policia proposa impedir la seva entrada durant un termini de cinc anys

Per Albert Ortega

33Junior Kobon, en un partit d’aquesta temporada amb la UE Engordany.
33Junior Kobon, en un partit d’aquesta temporada amb la UE Engordany. | UE Engordany

L’exjugador de la UE Engordany, Júnior Kobon, va presentar ahir al·legacions a la proposta d’expulsió administrativa de la direcció de la Policia d’impedir la seva entrada al país durant un termini de cinc anys. D’aquesta manera, el futbolista reafirma la seva intenció de mantenir-se al país després d’agredir al jugador de l’Atlètic Escaldes, Richy Hurtado, i ser condemnat per via ràpida a vuit mesos de presó condicional.

Així, ara li tocarà moure fitxa al ministeri d’Interior, ja que haurà de decidir si el jugador és expulsat finalment o podrà continuar resident al Principat. A més a més, en cas que la decisió sigui contrària als interessos de l’esportista, el jugador encara podrà presentar un nou recurs per via administrativa. D’altra banda, Kobon i el seu advocat ja van presentar la documentació requerida per les autoritats, entre la qual va aportar el certificat de matrimoni per ensenyar el seu grau de relació amb el país.

Tanmateix, l’agressió a Hurtado i la posterior baralla viscuda va permetre descobrir oficialment que el jugador de Costa d’Ivori residia il·legalment al Principat. Això sí, a escala federativa, l’esportista gaudia d’una llicència transfronterera, de les quals cada club pot disposar d’un màxim de quatre per atorgar a jugadors que visquin fora d’Andorra però no a més de 350 quilòmetres.

El torn de la FAF

Pel que fa a la decisió de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), els membres de l’organització encara han de comunicar la resolució del comitè de competició. En aquesta línia, el secretari general de la FAF, David Rodrigo, va comparèixer la setmana passada davant els mitjans de comunicació per condemnar i lamentar els fets i va recordar que «no representen cap valor del futbol, ja que són actes que s’han d’eliminar». A més, va remarcar que «per sort hi havia l’ambulància al camp i es van minimitzar els efectes». El comitè de competició haurà de comunicar la seva proposta en els pròxims dies. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT