PUBLICITAT

Poca afectació a la xarxa viària durant la nevada d’ahir

Els gruixos de neu van acumular-se a les parròquies altes

Per Tatiana Navarro

Estat de les carreteres a diferents punts del país
Estat de les carreteres a diferents punts del país | Mobilitat

El departament de Mobilitat va començar ahir al matí a donar avís amb les corresponents restriccions al trànsit. Lluny de les cues i la desorganització de la darrera nevada, les carreteres del país no van viure aglomeracions de vehicles.
La fase groga, que obliga als conductors a fer ús d’equipaments especials en els seus vehicles, va arribar establir-se durant la tarda a Ordino i a l’entrada d’Encamp. L’ús d’aquests equipaments va ser imperatiu a partir de Canillo i dels pobles ordinencs de Llorts o El Serrat. Equipaments que també eren necessaris per creuar el port d’Envalira, tot i que al final de la tarda va optar per tallar la via, desviant el trànsit pel túnel.

PREVISIONS

El dia d’ahir va estar acompanyat d’una suau nevada, encara que intensa per moments, a les parròquies centrals.  Precipitacions que van deixar els gruixos més importants de neu a partir dels 1.200 metres.
Pel que fa a la previsió d’aquest dimecres, des del Servei Meteorològic van indicar que la cota de neu pujarà fins als 2.100, esdevenint aiguaneu. Les nevades més importants es preveu que es concentrin a la part nord del país, on s’acumularan gruixos de neu d’entre set i deu centímetres. A la resta del país el cel quedarà cobert, amb pluges que es podran anar intercalant al llarg de la jornada. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT