PUBLICITAT

Ajornat el XII Fòrum Parlamentari Iberoamericà

L’aplaçament de la cimera es dona per motius d’agenda

Per El Periòdic

La subsíndica general Meritxell Palmitjavila, ahir
La subsíndica general Meritxell Palmitjavila, ahir | Maricel Blanch

El Fòrum Parlamentari Iberoamericà 2020, previst de celebrar-se el 9 de juny, ha estat aplaçat sense una nova data definida. Així ho va comunicar ahir la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila en una roda de premsa després de que la Junta de Presidents així ho acordés.

La subsíndica va explicar que la causa d’aquest ajornament es devia a la «impossibilitat de consensuar una agenda» entre els 22 països participants de la cimera, tot i que va posar de relleu que aquest fet «no significa que hagi estat descartada» i va assegurar que s’han emplaçat a trobar una nova data. A la vegada, va reconèixer que es tracta d’una situació «difícil» ja que «malgrat la voluntat del Principat» de celebrar el Fòrum «les prioritats dels diferents parlaments son unes altres», i va especificar que aquests tendeixen a «centrar-se més en els temes interns de cada país».

Aquesta decisió, va afegir, es va prendre de forma consensuada tant amb la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, com de la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach.

Tot i aquest canvi sobrevingut, la resta de calendari de la cimera es manté intacta pels propers mesos. Aquest mateix cap de setmana es durà a terme una reunió entre els ministres de Turisme al mateix Principat amb l’objectiu d’impulsar el turisme i la gastronomia sostenibles.


Modernitzar l’administració
La trobada de la Junta de Presidents també va aprovar la implantació del document electrònic de validesa jurídica a l’administració del Consell General per tal de donar compliment a la proposta de modificació del Codi de l’Administració pendent de la legislatura passada. 

Aquests processos s’engegaran aquest mateix març i tenen per finalitat oferir una major eficàcia i eficiència dels recursos, així com un major aprofitament. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT