PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern afirma que no hi ha risc per visitar el país

La patronal advoca per la prudència a l’hora de valorar afectacions

Per El Periòdic

| MARICEL BLANCH

Arran del primer positiu per Covid-19, el Ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va assegurar durant la roda de premsa d’ahir que els turistes no corren perill al Principat perquè «aquest no és un país on hi hagi una trasmissió comunitària del virus». 

Encarant la recta final de la temporada de neu,el sector econòmic s’uneix a la crida a la tranquil·litat i a la prudència per tal de tancar un hivern que, si es manté com fins ara, hauria de ser positiu. Així ho explicava Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera (UHA), que reconeixia que «notem la preocupació generalitzada» però reafirmava la situació mínima de risc de cara als visitants. També des de l’UHA, el seu president, Carles Ramos confirmava que no hi han hagut canvis en els establiments pel que fa les peticions d’allotjament i feia una previsió de normalitat en el transcurs del que resta de mes. 

En la mateixa línia es manifestaven des del sector de l’esquí, un dels principals motors de la temporada d’hivern. Des de l’estació de Grandvalira van assegurar que la situació és normal tot i que admetien mentenir-se en «alerta» per tal d’aplicar els protocols corresponents . Les entitats econòmiques del país com la CEA va optar per la prudència tot i reconèixer que l’alarma mundial actual «pot tenir una afectació sobre el turisme a nivell global». «Això podria ser dolent per a l’economia andorrana, però per ara sembla que hi ha altres regions del món més afectades», va dir el gerent de la CEA, Iago Andreu. Per la seva banda, la Cambra es va abstenir de fer valoracions al respecte, si bé confessaven compartir  l’actitud de prudència. El Govern descartava aplicar mesures com la de prendre la temperatura a les persones que volen creuar la frontera ja que tampoc s’està duent a terme a Espanya i que, en el cas d’Itàlia, que sí es va realitzar, no va evitar l’aparició i posterior propagació del brot al país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT