PUBLICITAT

Previsió de neu a cotes baixes durant el matí

Restringit l’accés al Coll del Pimorent als camions de més de 19 tones

Per Alexandra Baulina

El servei meteorològic va informar de la possibilitat que durant aquest matí es pugui produir precipitacions en forma de neu en cotes a partir del 800 metres. Després, la cota hauria d’augmentar i les nevades s’haurien de produir a partir dels 1.500 metres. D’altra banda, Protecció Civil va activar ahir l’avís groc per risc de neu a les cotes baixes del país durant la tarda d’ahir i la matinada d’avui. 

El Departament de Mobilitat va informar ahir de l’activació de la fase groga a la CG3 del Serrat i a la CG2 de Bordes d’Envalira, on era necessari circular amb equipaments especials i no superar els 60 quilòmetres per hora. A la vegada, Mobilitat també va informar que els vehicles superiors a 19 tones tenen l’accés restringit a la RN320, pel Coll del Pimorent.

Els diferents departaments encarregats de la coordinació en cas de possibles nevades van reunir-se ahir per a fer un seguiment de la previsió meteorològica i per a poder reaccionar el més aviat possible en cas de complicació de la xarxa viària. Protecció Civil, a més, va informar el passat diumenge 1 de març a la ciutadania amb l’objectiu d’anticipar els desplaçaments i utilitzar el transport públic en el cas que sigui possible. 
Cal recordar que la darrera nevada, que es va produir pel pas del temporal Gloria, va provocar problemes de mobilitat i incidències en diversos serveis que van afectar tot el país. L’objectiu és informar i prevenir amb la màxima antel·lació a la població en cas d’episodis de precipitacions importants en forma de neu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT