PUBLICITAT

Les obres de l'Hotel Rosaleda s'iniciaran al gener

  • Els treballs coincidiran amb el traspàs de la titularitat al Govern
  • S'estabilitzarà l’estructura i es restaurarà la coberta i les façanes
02122010_rosaleda
L'Hotel Rosaleda d'Encamp Foto: TONY LARA
La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, i l’arquitecte adjudicatari de la redacció i direcció del projecte de les obres de consolidació de l’edifici de l’Hotel Rosaleda, Enric Dilmé, han comparegut en roda de premsa per explicar en què consistiran els treballs de consolidació de l’Hotel Rosaleda d’Encamp, que s’iniciaran les properes setmanes. Les tasques tenen per objectiu recuperar l’aspecte original d’un edifici monumental construït entre 1941 i el 1943.

Els treballs, que tenen una durada prevista d’uns vuit mesos, pretenen estabilitzar l’estructura i restaurar la coberta i les façanes. Enric Dilmé ha explicat que es treballarà en paral·lel en les diverses actuacions per garantir la solidesa de l’edifici mentre es restaura la coberta, de tal manera que s’eviti un major deteriorament de l’interior.

La ministra Susanna Vela ha destacat que el Govern ha treballat per poder adjudicar en el mínim termini de temps –poc més de 4 mesos- aquestes obres. Vela ha afegit que Patrimoni Cultural estudia quin futur ús es pot donar a aquest edifici, i ha posat de relleu la dificultat en el procés per trobar un ús adequat i coherent de la infraestructura.
Les obres de consolidacióa s'iniciaran durant la primera quinzena del mes de gener, després que el Govern hagi adjudicat els treballs per un import d'un milió d'euros. Paral·lelament, gràcies a l'aprovació el passat 18 de novembre del crèdit extraordinari de 6,3 milions d'euros per finançar les despeses derivades de la resolució de la comissió d'expropiació, el Govern té previst consignar aquest import a la Batllia a principis de gener, després de finalitzar els tràmits administratius i, d'aquesta manera, l'edifici passarà a ser propietat del Govern. Tot plegat, posarà fi a anys d'espera per poder rehabilitar l'edifici, catalogat com a bé d'interès cultural el 2004, i que necessita una intervenció complexa per reposar un dels principals pilars de l'estructura, que va ser destruït el 2003 per intentar enderrocar l'edifici.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT