PUBLICITAT

Andorra la Vella

Marsol crida a la calma per l’impacte mediambiental del telefèric de Carroi

La cònsol major de la capital afirma que el projecte «no serà agressiu» per la muntanya

Per Enric Revuelta

| Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, afirma que el projecte que es pretén impulsar al Pic de Carroi per atreure visitants no serà «agressiu». Davant d’alguns crits d’alerta per part d’associacions i entitats en defensa del medi ambient, Marsol va expressar ahir durant la calçotada popular de la capital que les propostes que es presentin, que molt probablement comptaran amb un espai de restauració, «seran força integrades i fins i tot menys agressives que les antenes i el transformador que hi ha a dalt». «Volem una cosa que estigui integrada perquè doni una perspectiva important de mirador, que és el que més es veu», va dir la representant, que recorda que la idea respectarà el medi ambient atès que el telefèric «és un mitjà no contaminant».

Marsol va fer una defensa fèrria del projecte del telefèric al Pic de Carroi, malgrat que des de la Massana els avanços es produeixen més lentament. La cònsol major espera que en dos o tres mesos es pugui treure el plec de bases, després del lleuger retard respecte al previst inicialment. «És cert que s’ha retardat una mica, jo volia treure el plec de bases abans de les eleccions però va ser difícil, ara s’hi ha començat a treballar des de fa una setmana i esperem tindre’l en dos o tres mesos i presentar ja les propostes», va explicar Marsol, que no vol entrar amb cap polèmica amb el Comú de la Massana respecte a la segona fase del concurs, que abans hauria de ser votada en una consulta. En aquest sentit, la cònsol major de la parròquia considera que les dues corporacions van de bracet i «a la mateixa velocitat», tot i que a la Massana el referèndum no es farà fins al proper mandat. «Andorra la Vella estarà encantada que es pugui connectar [el pic de Carroi i Pal]», va dir Marsol, que recorda que sobre el primer tram se n’informarà públicament.

La representant va afegir que «l’atractiu del Pic de Carroi és tan gran per si sol» i que el projecte per poder-hi accedir amb telefèric permetrà «democratizar» encara més la muntanya atès que hi ha gent «que no hi ha pujat mai». «Tenim una gran oportunitat perquè ens facin la infraestructura», va dir Marsol, que va recordar que tindria un cost zero per a les arques comunals. «Des del Comú d’Andorra la Vella hi treballarem i al Comú de la Massana estan amb nosaltres. Si arribés fins a Pal seria una gran alegria, però dependrà de la Massana i no d’Andorra la Vella. Nosaltres ajudarem i ho impulsarem al màxim», va explicar.

L'edifici multifuncional

D’altra banda, Marsol també es va referir als terrenys de l’espai multifuncional. En aquest sentit, tot i no voler decantar-se entre l’opció dels terrenys de la Margineda i del terreny de davant del Govern, la cònsol major va admetre que l’espai que hi ha davant de l’edifici administratiu «és força cèntric i té aparcaments al voltant».  En tot cas, també va expressar que la part de la Margineda «s’està desenvolupant» i en aquest sentit, espera anunciar en el termini d’un parell de mesos la zona on es podria fer l’edifici. H
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT