Estrena amb empat

L’Andorra no guanya però s’emporta un punt del camp de l’Hèrcules en el primer partit de Nacho Castro

Per Miquel López-Egea

L’Hèrcules rep a l’FC Andorra al Rico Pérez en el debut de Nacho Castro a la banqueta tricolor. | Hèrcules CF

L’FC Andorra va tornar a sumar però no va guanyar. Ho va fer després d’empatar a zero contra l’Hèrcules en un duel en el qual els rivals es van mostrar molt valents i en el qual els andorrans van jugar pràcticament mig partit amb deu jugadors. El matx va començar amb moltes sorpreses a l’onze inicial, ja que Nacho Castro, en la seva estrena com a entrenador de l’Andorra, va optar per fer canvis radicals. El que més va destacar va ser a la porteria, ja que Nico Ratti va perdre la titularitat en lloc de Miguel Bañuz, que en el seu debut va ser capaç d’aturar un penal i de brillar. A més, Moha Keita, Ernest Forgas i Víctor Casadesús tampoc van poder optar a jugar des del principi. Per tant, un revolucionari Castro va optar per posar el seu segell.

En aquest sentit, els andorrans es van trobar un rival que lluitava a la desesperada per intentar sortir de la zona de descens i al minut dos ja va tenir la primera ocasió clara, per part de Benja, que va aprofitar una errada dels tricolor per gaudir de la primera oportunitat del matx. Així, els del Principat van tenir el domini en quasi tota aquesta primera part, fet que obligava als locals a sortir al contraatac. La primera oportunitat clara dels del Principat va ser per part de Martí Riverola, que la va centrar al punt de penal, però la va refusar la defensa local. Tot seguit, els alacantins van respondre amb una aproximació però tampoc va tenir èxit: Raul Ruiz va centrar al punt de penal des de la banda dreta però cap jugador va aconseguir fer res.

Els dos conjunts anaven creixent però els andorrans aconseguien imposar el joc, malgrat que es trobaven una defensa molt dura, que, fins i tot, provocava que un Hèrcules tímid i poc ambiciós, es mereixés el gol amb els seus atacs molt puntuals. D’aquesta manera, la millor acció de la primera part es va produir a les acaballes de la primera part, quan Bessone, dins de l’àrea va cometre una jugada polèmica que li va costar una targeta groga i  el penal, però Yeray va fer un xut per la dreta que Bañuz, amb una gran estirada, va aturar.

Per tant, amb un 0 a 0 en el marcador, a la represa, els locals van mostrar un nivell molt superior i van començar creant ocasions, posant contra les cordes a l’Andorra. De fet, el partit es va posar costa amunt quan Sidibé va veure la segona targeta groga, fet que va provocar que els del Principat es quedessin amb deu jugadors.

L’Hèrcules es va anar fent fort i va començar a apropar-se amb més perill, després de trobar-se amb una situació propicia per aconseguir emportar-se la victòria, controlant tots els aspectes del seu joc, fet que feia que els andorrans es quedessin, en alguns moments, sense idees.

Tot i això, els canvis ofensius de Castro van fer que els del Principat fessin un pas més en atac, pressionant fortament tot i estar amb un jugador menys. En aquest sentit, l’Hèrcules tampoc feia un pas enrere i al minut 70, aprofitant una errada tricolor, va tenir una molt bona ocasió: Nikos Vergos va intentar la vaselina que va anar a les mans de Bañuz, que una vegada i una altra es mostrava providencial. La pilota es negava a entrar per part dels dos equips i de fet, Alfaro va enviat la pilota al pal quan faltaven 15 minuts per acabar el partit. No tenien encert. Els andorrans també volien sumar i també ho intentaven una vegada i una altra, gràcies a les accions de Rubén Bover i de Miguel Loureiro. Però sense èxit.

Els nervis passaven factura a les dues parts, que tenien molt en joc. Així, l’Andorra va donar per bo l’empat i va decidir, finalment, intentar minimitzar els danys i tornar a puntuar, encara que els rivals van intentar-ho fins al darrer alè.