PUBLICITAT

El Govern investigarà si Novergie i Cespa compleixen el contracte

  • L'Executiu vol rebre informació a través dels seus representants al consell d'administració de la societat gestora
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El Centre de Tractament de Residus de la Comella, en ple funcionament Foto: TONY LARA

El Govern vol verificar el compliment del contracte de prestació de serveis que les empreses Cespa i Novergie tenen amb Ctrasa, i aquest és precisament l'encàrrec que ha traslladat als seus representants al consell d'administració de la societat gestora del forn incinerador. Cespa i Novergie van anunciar fa dues setmanes que impugnarien l'aprovació dels comptes del 2009, que es va produir en el marc de l'assemblea general ordinària de Ctrasa. L'Executiu dubta ara dels motius que han portat els socis minoritaris a no acceptar la liquidació dels comptes.

Amb l'argument de voler «preservar l'interès general», segons va declarar ahir el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, l'Executiu ha donat instruccions als seus representants al consell d'administració del forn: que analitzin «si Cespa i Novergie, que tenen un contracte de prestació de serveis amb Ctrasa, estan efectivament prestant aquests serveis». Bartolomé va acabar negant que tinguin «sospites» en contra dels dos grups empresarials o, com a mínim, va evitar utilitzar aquest terme. Això sí, després de deixar anar que els representants hauran de confirmar, en cas que Cespa i Novergie no compleixin estrictament amb el contracte, si la seva remuneració «encobreix altres conceptes», cosa que seria «èticament inadmissible» i «contrària a dret».

¿Discrepàncies o acusacions? / Encara que les paraules de Bartolomé van ser així de contundents a l'inici de la roda de premsa que es fa cada setmana coincidint amb la reunió del Consell de Ministres, el portaveu del Govern va suavitzar posteriorment el llenguatge i va aclarir que és la «diversitat de criteris» que els ha portat a prendre aquesta decisió. Unes divergències que han fet que el Govern i Feda aprovessin els comptes de l'any passat, mentre que les empreses Cespa i Novergie s'han mostrat contràries a aquesta aprovació.

Bartolomé va recordar que hi ha diversos aspectes de la gestió de Ctrasa que cal analitzar, i que van des de qüestions econòmiques i de finançament fins al propi funcionament del forn. En aquest cas en concret, es tracta d'opinions dispars en l'àmbit comptable i, per tant, l'Executiu vol recollir més informació, a través dels seus representants al consell d'administració, que permeti aclarir els motius que hi ha al darrere del posicionament de Cespa i Novergie.

Tot plegat arriba quan encara no s'han donat a conèixer els resultats de l'auditoria que el Govern va encarregar el mes d'abril passat. Bartolomé es va mostrar confiat que l'esmentada auditoria, sobre la gestió financera del forn, estarà enllestida «aviat», és a dir, que es farà pública les pròximes setmanes. De fet, el cap de Govern havia dit que l'auditoria estaria abans de l'estiu, però ara per ara no n'ha transcendit més informació.

En declaracions posteriors a l'assemblea general ordinària de Ctrasa, el ministre de Medi Ambient, Vicenç Alay, va puntualitzar que el vistiplau a l'exercici pressupostari del 2009 és «totalment independent» del que acabi recollint l'informe fruit de l'auditoria. Ara bé, Alay ja va avançar aleshores que l'auditoria es trobava a la recta final i que es faria pública properament.

El que està clar és que el Govern ha emprès diverses accions per verificar el correcte funcionament, en un sentit ampli, del Centre de Tractament de Residus. De moment, però, no hi ha cap resultat.

Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT