Andorra la Vella

Un MoraBanc apagat no pot amb l’Herbalife Gran Canària

Els del Principat pateixen una derrota davant d’un rival molt fort defensivament

Per Miquel López-Egea

Bandja Sy durant el duel d'avui.
Bandja Sy durant el duel d'avui. | ACB Photo - Albert Martín

El MoraBanc Andorra no ha pogut tornar a la competició amb una victòria després de l’aturada per la finestra FIBA. En la setmana en la qual l’entrenador Ibon Navarro ha renovat per dues temporades, els del Principat s’han vist superats per un Herbalife Gran Canària superior, de manera que el resultat ha estat de 60 a 70.

El partit ha començat molt igualat, amb Moussa Diagne estrenant el marcador. Les defenses han estat molt sòlides de manera que anotar ha estat complicat per part dels dos conjunts. D’aquesta manera, el duel s’ha convertit en atacs sense èxits per part dels dos conjunts, mostrant un nivell molt alt. Els dos equips no han aconseguit grans diferències. Per tant, al final del primer quart el resultat ha estat de 12 a 11. En aquest temps, la mala notícia ha estat Moussa Diagne, que amb molèsties no ha pogut seguir jugant.

El segon quart ha començat amb els de Katsikaris anotant tres triples en dos minuts i mig, fet que ha provocat un avantatge de set punts per al conjunt visitant. Els del Principat han hagut de treballar després perquè els canaris han agafat confiança i han imposat el seu ritme al Poliesportiu. Però amb el pas dels minuts, els andorrans han retallat distàncies. La duresa ha tornat a la pista, amb la defensa andorrana tornant a mostrar el seu màxim nivell. El resultat al descans ha estat de 26 a 30 després que el Granca hagi gaudit de més encert, encara els del Principat han estat superiors en el rebot.

A la represa, els canaris han tornat a augmentar les distàncies en els primers minuts fins als deu punts, de manera que els del Principat havien de treballar, de nou, per reduir les distàncies. Encara que la situació no era dramàtica, de manera que només es podia remuntar. Però el duel es posava costa amunt perquè la diferència era de deu punts. Tot i això, quan faltaven deu minuts per acabar l’enfrontament, el resultat a l’electrònic ha estat de 43 a 49.

Res a fer

Així, el Granca ha seguit dominant. Els del Principat no han pogut fer res per aturar al rival. D’aquesta manera, no han pogut fer per emportar-se el partit i amb els pas dels minuts, els de Kastikaris han seguit ampliant les distàncies. Per tant els del Principat només han pogut maquillar el resultat. Finalment, el resultat ha estat de 60 a 70, després que els visitants s’hagin mostrat més encertats, fent una defensa duríssima.

Fotis Katsukaris, entrenador de l’Herbalife Gran Canària, ha explicat que “defensivament ha estat el millor partit de la nostra temporada”. “Els jugadors ho han donat tot i estic molt content per l’esforç i l’actitud, el MoraBanc té molt talent”, ha remarcat i ha destacat que “cada partit serà una batalla”. “Hem estat molt encertats”, ha afegit.

Per la seva part, el tècnic del MoraBanc, Ibon Navarro, ha comentat que “no hem jugat bé”. “Hem fet un dels partits més dolents pel que fa a ritme o a espurna a casa, no hem tingut la millor setmana per arribar al partit com volíem, però no pot ser una excusa”, ha assegurat i ha recordat que “hem perdut moltes pilotes no forçades”. “No hem pogut córrer, no hem trobat el ritme que necessitem a casa, el Gran Canària ha estat millor. Però no hem fet un mal partit en defensa. El problema és que anotant 60 punts a casa, no hem estat còmodes”, ha sentenciat. “No hem estat amb la velocitat que és habitual amb nosaltres, i han fet un bon treball defensivament per aturar el nostre joc a camp obert que volem fer”, ha opinat i ha recordat que “el partit va marcat per la falta de paciència a la primera part”.

Aquest partit ha estat històric per a David Jelínek, que s’ha convertit en el jugador del MoraBanc que més partits de lliga ha disputat com a tricolor, de manera que el club li va fer un homenatge. Jelínek li va treure el rècord a Joe Llorente, que ha estat justament l’encarregat de donar-li la placa commemorativa abans del duel. A més, en el partit també s’ha fet un homenatge a la jove tenista Vicky Jiménez per la seva victòria a l’Open d’Austràlia.

Així mateix, ha indicat que “ara mateix el més important no és mirar la classificació, sinó recuperar sensacions”. “Hem de recuperar l’energia que no hem trobat avui”, ha subratllat. Respecte a Diagne, ha comentat que “s’ha sentit malament abans del partit de la panxa, marejat. No estava preparat”.