PUBLICITAT

El COI assegura que els Jocs se celebraran

Bach manifesta que la decisió de celebrar-los està «totalment determinada» tot i el risc del coronavirus

Per El Periòdic

Alumnes de primària del Japó es dirigeixen a l’escola.
Alumnes de primària del Japó es dirigeixen a l’escola. | SSEI KATO / REUTERS

El Covid-19 segueix marcant l’actualitat esportiva. En aquest sentit, la greu crisi que ha provocat el coronavirus ha implicat que s’hagin hagut de suspendre un gran nombre d’esdeveniments, fet que va implicar dubtes sobre la viabilitat de celebrar els Jocs Olímpics de Tòquio. En aquest sentit, el president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach, va assegurar ahir que la decisió de celebrar-los aquest estiu, està «totalment determinada», malgrat el risc que el virus s’expandeixi per tot el món.

Per tant, va remarcar que «el COI està totalment compromès a celebrar amb èxit els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 des del 24 de juliol», va afegir en una roda de premsa que va donar per vídeo a la premsa del país, que s’ha manifestat molt preocupada per aquesta qüestió.
També  va voler reiterar que la «la prioritat per al comitè de la competició en aquests moments és garantir que es duguin a terme els processos de classificació al mateix temps que es garanteix la protecció de la salut dels atletes». Així, va assenyalar que des del COI «estem treballant en cooperació amb les autoritats japoneses, l’Organització Mundial de la Salut, el Comitè Olímpic Xinès i altres comitès olímpics nacionals» perquè la cita es pugui celebrar.

Cal recordar que el virus ha provocat més de 900 contagis al Japó i, de fet, el primer ministre japonès, Shinzo Abe, va demanar dijous que es tanquin de manera provisional totes les escoles del país. A més, u fa uns dies va instar als organitzadors dels grans esdeveniments que els cancel·lessin, ajornessin o reduïssin, a més de fer una crida a les grans empreses perquè permetessin als seus treballadors, treballar des de casa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT