PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gabri: «Estic dolgut, no ens han donat gaire marge per a més»

L’extècnic de l’FC Andorra parla per primera vegada després de la seva destitució i recorda els bons números

Per Miquel López-Egea

Gabri García durant la roda de premsa de comiat, ahir.
Gabri García durant la roda de premsa de comiat, ahir. | MARICEL BLANCH

L’exentrenador de l’FC Andorra, Gabri García, que va ser destituït després de la mala ratxa que arrossegava l’equip, va parlar ahir per primera vegada després que fos fulminat de la banqueta tricolor. En aquest sentit, qui va ser l’encarregat de fer que l’equip pugés a la Tercera Divisió i qui va fer una magnífica primera volta a la Segona Divisió B, es va manifestar «sorprès» per la decisió, però va recordar que «el futbol són moments». «Em va costar pair tot això i quan estàs tan compromès, el cop és molt fort, ha estat molt dur», afirmava.

En aquest sentit, es va mostrar molt contundent i va assegurar que no  està enfadat però si «dolgut amb el procés, per com s’ha allargat i com ha finalitzat». «Tenim un sentiment de no poder acabar la feina, encara que el club s’ha portat molt bé. Ens ha donat només temps a gatejar però l’hem intentat fer créixer, però no ens han donat gaire marge més».
Per tant, va reiterar que «són decisions que es prenen i que he d’acceptar però que no les comparteixo». A més, va voler enumerar els èxits de l’equip i va recordar que per un conjunt que recentment ha ascendit de divisió «són molt acceptables», tot recordant que «hem estat en zona de play-off» i que, per tant, «són bons números». 

Per una altra banda, també va comentar que «hem recuperat a jugadors que s’estaven desconnectant del món del futbol» i que «hem fet que tornin a estar en una bona categoria». «He vist créixer jugadors com Rubén Bover, Martí Riverola, Adri Vilanova, Fede Vessone, Nico Ratti, Moha Keita o Ernest Forgas», puntualitzava.

La realitat

A parer seu, va dir que «tot i tenir una molt bona plantilla, ha d’haver-hi un procés d’adaptació i de creixement del club, això és el que se m’ha transmès» però «la bona dinàmica de l’equip fa plantejar-te nous objectius i aquest ha estat el cas, una dinàmica de fa un mes i mig». «L’ambició com a club ha fet que es pensi en un altre objectiu», sentenciava, tot i reconeixent que «no em sento enganyat», encara que «l’ambició del club ha portat a creure i a pensar en una realitat que és difícil, l’ambició està molt bé però s’ha d’analitzar la realitat, que és que vam muntar un equip en les dues últimes setmanes, amb quatre o cinc jugadors que ens permetien ser competitius». «L’objectiu era consolidar-nos però ens vam engrescar, però sempre amb una dosi de realitat», recordava.
En aquesta línia, va subratllar que «mai s’ha parlat d’ascens per part meva perquè les coses han de portar el seu temps, però potser han canviat».

També va recordar que «vam agafar el projecte quan era arriscat perquè venien del Barça o de la primera divisió de Suïssa, però ens va engrescar el projecte i ho vam agafar amb il·lusió». En estadístiques, va insistir en el fet que «l’equip ha jugat 45 partits, aconseguint 23 victòries, 13 empats i vuit derrotes, havent sigut quatre jornades líder del grup tres i estant 15 en zona de play-off», de manera que va voler transmetre un missatge clar: «Són números però és la realitat del nostre pas: aconseguir que l’equip estigués el més a dalt possible i consolidat a la Segona B, a sis o set punts de la salvació matemàtica».

Conversa amb Piqué

Per un altre costat, va revelar que havia parlat amb el blaugrana Gerard Piqué: «M’ha explicat la decisió, ens veurem i quedarem, no canviarà la meva relació amb ell perquè hem d’aprendre a separar les decisions i hem acabat de la millor manera».

Quant al futur, va assegurar que no sap què farà i que no entrenarà aquesta temporada. «Vull aprofitar per conèixer Andorra i aprendre a esquiar. El país m’ha enamorat i hi estaré independentment en relació amb el futbol, em costarà poder marxar d’aquí». De moment, es quedarà uns mesos al Principat, gaudint d’unes vacances.  Finalment, respecte al nou entrenador, Nacho Castro, creu que «segurament és la persona ideal».

Nacho Castro s’estrena contra l’Hèrcules per canviar la dinàmica

L’entrenador de l’FC Andorra, Nacho Castro, s’estrena demà a les 17.30 hores contra l’Hèrcules. En aquest sentit, va explicar en la roda de premsa prèvia al partit que «les sensacions són excel·lents» i que «els jugadors han estat molt receptius en tot moment». En aquest partit, no podrà comptar ni amb Adri Vilanova per lesió, ni amb Ludo Clemente. L’andorrà estarà un mes de baixa. Rai Marchán no podrà jugar per sanció. 

Respecte al rival, va assenyalar que «era un equip fet per ascendir» però que «han tingut molts canvis i poca estabilitat». Malgrat això, «és un rival complicat que té molts bons jugadors en fase ofensiva. «Hem de ser valents perquè tenim un estil molt definit i marcat, hem de portar la iniciativa», aclaria i remarcava que «ens hem de reactivar després de cada pèrdua». «Hem d’estar centrats en el que volem i en on podem fer-li mal a l’Hèrcules, a més és un camp que ens anirà bé i això és important», afegia. 

Per un altre costat, va indicar que «estic molt content per la motivació, però el marge és molt complicat, el més important era conèixer el grup». «Queden 12 partits, han de ser valents i ha de tornar la confiança i la il·lusió», subratllava.

El grup empresarial i l’FC Andorra van signar un acord de patrocini fins a l’any 2023. Gerard Piqué es va reunir amb l’empresa per signar el contracte, de manera que l’equip lluirà el logotip a la samarreta. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT