PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Freeride World Tour es disputarà a la Portella d’Arcalís

La competició està prevista per avui, encara que l’organització ho pot cancel·lar fins al darrer moment

Per El Periòdic

Els ‘riders’ i l’organització inspeccionen la muntanya, ahir.
Els ‘riders’ i l’organització inspeccionen la muntanya, ahir. | Comunicació Ordino-Arcalís

La Portella d’Arcalís tornarà a ser la zona escollida per l’organització del Freeride World Tour (FWT) per acollir les proves que se celebraran avui. De totes les àrees possibles, la denominada 15 metres és la que millors condicions presenta, i és la zona que van inspeccionar els riders amb l’organització ahir i que van donar per vàlida. En la prova hi participarà l’andorrà Dani Fornell, que competeix amb una wild card en esquí, mentre que Núria Castán i Aymar Navarro seran els representants espanyols. La prova torna al Principat per sisena vegada consecutiva formant part de l’FWT.

Fins al darrer moment no se sabrà si es disputa la prova perquè hi ha previsió de nevades. Per tant, segons l’organització «per a un òptim desenvolupament, el gruix acumulat hauria de ser d’uns 10 centímetres, i que fos compacta». Així, tenint en compte que es pot celebrar fins al 4 de març, l’organització podria decidir posposar les curses, aprofitant la previsió de pròximes nevades i de les jornades de sol que hi pot haver després.

En aquest sentit, el director d’Ordino Arcalís, Xabier Ajona, va explicar ahir que «la zona triada per al desenvolupament és la que presenta les millors condicions de neu» però que «cal esperar a les previsions per donar per bona la competició, això es decidirà a primera hora, després d’examinar el terreny i avaluar les condicions».

Per un altre costat, el president de l’FWT, Nicolas Hale-Woods, va explicar que «s’han examinat diverses zones per poder triar la que presenta la millor qualitat de neu, tal com estan ara les condicions, la Portella és la que més garanteix el desenvolupament òptim de la competició». «La base està bé i esperem que la neu de la nit acabi fent la feina, si no, s’haurà d’ajornar», afegia.

«Tot i que les situacions no són més idònies, tots farem un esforç d’adaptació i ens concentrarem per donar-ho tot amb les condicions que se’ns presenten», va comentar el rider Aymar Navarro, ja que ell preferiria competir al Baser Negre o a Cataperdis.

Finalment, també es va donar a conèixer que s’està treballant per renovar el contracte per a les pròximes temporades, encara que s’està en una fase inicial.

PUBLICITAT
PUBLICITAT